Radiohead: Χριστουγεννιάτικο δώρο από το βρετανικό συγκρότημα

Το τραγούδι που «κόπηκε» από την ταινία «Spectre»
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 14:18
A- A A+

Χριστουγεννιάτικη έκπληξη έκαναν στους θαυμαστές τους οι Radiohead, που έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι το οποίο είχαν γράψει για την τελευταία ταινία Τζέιμς Μποντ, «Spectre».

Το κομμάτι δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά, αφού ως επίσημο τραγούδι της ταινίας προτιμήθηκε το «Writing’s on the Wall» του Σαμ Σμιθ.

Ωστόσο, όπως έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος που δεν έχει κυκλοφορήσει δίσκο από το 2011, Τομ Γιορκ, «μας είχαν ζητήσει να γράψουμε ένα τραγούδι για την ταινία. Δεν προχώρησε, ωστόσο δημιουργήσαμε κάτι δικό μας, κάτι που μας αρέσει πολύ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να το ακούσετε. Καλά Χριστούγεννα».

Μάλιστα, ο Γιορκ  έκλεισε το μήνυμά του με μία αναφορά στην ταινία «Star Wars», γράφοντας «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας».

Το τραγούδι παραμένει πιστό στα μελαγχολικά, πειραματικά ακούσματα του συγκροτήματος, όμως ταυτόχρονα παραπέμπει στον κόσμο του διάσημου Βρετανού πράκτορα. «Είμαι χαμένος. Είμαι ένα φάντασμα», τραγουδά ο frontman της μπάντας, Τομ Γιορκ. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς