Βόλεϊ: Επιβλητικός Ολυμπιακός νίκησε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο «σπίτι» του

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 21:51
UPD:21:54
INTIME SPORTS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η πειραϊκή ομάδα ξέφυγε με 7 βαθμούς στην κατάταξη από τον «Δικέφαλο» και διατήρησε το +3 από τη δεύτερη Κηφισιά έχοντας παίκτες - κλειδιά τους Κοκκινάκη, Φιλίποφ και ηγέτες στην επίθεση τους Έγκλεσκαλνς και Όγκουρτσακ.
A- A A+

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας, νίκησε τον πρωταθλητή με 3-1 μέσα στο σπίτι του στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και απόκτησε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Η πειραϊκή ομάδα ξέφυγε με 7 βαθμούς στην κατάταξη από τον «Δικέφαλο» και διατήρησε το +3 από τη δεύτερη Κηφισιά έχοντας παίκτες - κλειδιά τους Κοκκινάκη, Φιλίποφ και ηγέτες στην επίθεση τους Έγκλεσκαλνς και Όγκουρτσακ.

Η Ορεστιάδα «λαχτάρησε» τον Φοίνικα, όμως η ομάδα των Κυκλάδων με 11 άσσους και άλλα τόσα μπλοκ κατάφεραν να επιβληθούν έστω και δύσκολα με 3-1 και να διατηρηθούν στη 2η θέση μαζί με την Κηφισιά, επίσης στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ακριτική ομάδα ήταν και πάλι εξαιρετική, προηγήθηκε με 1-0 και είχε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στο 2-0, αφού σε όλο το 2ο σετ προηγήθηκε με διαφορά 2-3 πόντων. Στο 21-18 για την Ορεστιάδα, όμως, τα σερβίς του Ντόκιτς έφεραν την ανατροπή, ο Φοίνικας πήρε το σετ με 25-23 και ύστερα με καλύτερη ψυχολογία και πιο πολλές λύσεις στην κόντρα επίθεση πήρε τη νίκη. 

Επιστροφή στις νίκες για την Κηφισιά, που με κορυφαίους τους Ρουμελιωτάκη και Μπίσετ επικράτησε του μαχητικού Ηρακλή με 3-0. Η όγδοη νίκη της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη ήρθε πάντως πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς ο Ηρακλής πάλεψε το 2ο σετ, έχοντας προβάδισμα με 4-0, 9-3 και 21-17, όμως η Κηφισιά έκανε ανατροπή και το κατάκτησε με 31-29.

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Λαμία, με 3-0 απέναντι στην Παναχαϊκή στο ντέρμπι της επιβίωσης. Η ομάδα του Πέτιο Ντραγκίεφ έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της με κορυφαίους τους Αραούζο, Μαδούρα και τον Αγγελόπουλο, που νίκησε την πρώην ομάδα του.

Με την Παναχαϊκή έκανε ντεμπούτο ο Ισπανός κεντρικός Τζούλιαν Τόρρες αλλά η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη «προδόθηκε» από την υποδοχή της και η μάχη για την παραμονή «φούντωσε», ενώ καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των φιλοξενούμενων έπαιξε ο τραυματισμός του Γιάννη Λιβαθηνού στο 5-4 του 1ου σετ. 

Σούπερ νίκη 3-2 με ανατροπή σημείωσε ο Άρης επί του Παμβοχαϊκού στη Θεσσαλονίκη, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συναντήσεις. Οι «κίτρινοι» του Γιάννη Μέλκα βρέθηκαν πίσω με 1-2 σετ αλλά αντέδρασαν εντυπωσιακά και τελικά κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις