Euroleague: Ήττα χωρίς κόστος για τον Ολυμπιακό από την Εφές στο ΣΕΦ, 68-81

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 23:41
UPD:23:42
A- A A+

Τη δεύτερη ήττα στην φάση των ομίλων της Euroleague και πρώτη εντός έδρας γνώρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ από την Αναντολού Εφές με 68-81 στο φινάλε της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Η ομάδα που ήθελε περισσότερο το ματς ήταν η νικήτρια. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, πήρε μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη περίοδο και τη διατήρησε έως το τέλος. Με τη νίκη αυτή οι Τούρκοι τερμάτισαν στην 2η θέση του 2ου γκρουπ, πίσω από τον Ολυμπιακό και στην επόμενη φάση θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Σάριτς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους Πειραιώτες ξεχώρισε ο Ντάνιελ Χάκετ με 19 πόντους. 

Καμία σχέση δεν είχε ο Ολυμπιακός του πρώτου 20λεπτου με την ομάδα των τελευταίων αγώνων στη διοργάνωση. Απόντων των Σπανούλη, Λοτζέσκι και Αγραβάνη οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν λύσεις στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό με την απώλεια των ριμπάουντ, η ελληνική ομάδα βρέθηκε από νωρίς να «κυνηγάει» το σκορ.

Με... όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ (10) και συνολικά 25 στο πρώτο μέρος, έναντι 16 των Πειραιωτών, η Αναντολού Εφές πήρε πολύ γρήγορα... κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε από το ξεκίνημα να θέλει περισσότερο το ματς από ότι οι γηπεδούχοι και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 14 πόντους (39-25). Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε μειώσει στο -7 (21-28), αλλά δύο γρήγορα τρίποντα από τους Ερτέλ και Γκρέιντζερ ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα για να κλείσει το πρώτο μέρος με τους Τούρκους στο +11 (40-29).

Προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, αλλά οι παίκτες του δεν έβγαζαν την ενέργεια που είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου οι Τούρκοι ξέφυγαν με 15 πόντους (53-38) και μέχρι το τελευταίο λεπτό συντηρούσαν διαφορά που κυμαινόταν από 12-14 πόντους. Με καλάθι του Αθηναίου στην εκπνοή του 10λεπτου η διαφορά κατέβηκε στο -10 για τον Ολυμπιακό (54-64).

Οι Τούρκοι έδειχναν να καθαρίζουν το ματς όταν περίπου 6 λεπτά πριν το φινάλε προηγήθηκαν 73-59, αλλά με σερί 6-0 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 65-73. Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν τα καλάθια που ήθελαν και τελικά έφτασαν άνετα στη νίκη με 81-68.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις