Διαβεβαιώσεις της Όλγας Γεροβασίλη για τις συντάξεις

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:40
UPD:12:42
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις των ασφαλισμένων έδωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Παραπέμποντας στις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες μπορούν να κάνουν αποδεκτά μέτρα αντισταθμιστικά των μειώσεων. Ερωτηθείσα για το είδος αυτών των μέτρων, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των φόρων.

«Τα μέτρα θα έχουν στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ βασικός στόχος παραμένει να υπάρξει η εθνική σύνταξη στην οποία θα προστίθεται και ότι αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο» σημείωσε εν συνεχεία.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξήγησε ότι «ποτέ δεν το θέλαμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το θεωρούμε ήττα της Ευρώπης το ότι μπήκε το ΔΝΤ για να λύσει αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, διότι η Ευρώπη θα έπρεπε από μόνη της να έχει τους μηχανισμούς να το αντιμετωπίσει».

Ειδική μνεία έκανε και στην έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία παραδέχεται τα λάθη του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε ότι «ουσιαστικά δικαιώνει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και να μεταβούμε στη συζήτηση για το χρέος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή