Cablecom: Σχέδια για πώληση μετοχών αξίας 2,19 δισ. δολ.

Με στόχο τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 12:20
A- A A+

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών της, αξίας 2,83 δισ. ελβετικών φράγκων (2,19 δισ. δολ.), κατά τη δημόσια εγγραφή της, καθώς οι ιδιοκτήτες της μειώνουν τα μερίδιά τους, κάνει η Cablecom Holding AG, η μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης της Ελβετίας.

Η Cablecom, πουλά 40,5 εκατ. μετοχές, συμπεριλαμβανομένου εναλλακτικά επιπλέον μεριδίου 5,28 εκατ. μετοχών, προς 57 έως 70 ελβετικά φράγκα η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία με fax. Η δημόσια εγγραφή, αξιολογεί την εταιρεία από 2,9 δισ. έως 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Cablecom, που προσφέρει πρόσβαση στο Internet, καθώς και υπηρεσίες τηλεφωνίας, ανταγωνίζεται την κύρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, την Swisscom AG, παρέχοντας τηλεφωνικές υπηρεσίες μέσω καλωδιακών προϊόντων. Η Cablecom με έδρα τη Ζυρίχη, στοχεύει επίσης στις ψηφιακές τηλεοράσεις, με στόχο την τόνωση των κερδών της.

Η δημόσια εγγραφή θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες μετά την αντίστοιχη της βελγικής ομοειδούς της, Telenet Group Holding NV, της οποίας οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου. Η Telenet πουλά μετοχές αξίας ίσης με 1,52 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Cablecom, θα πωλούνται έως και τις 12 Οκτωβρίου και θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 13 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αριθμεί περίπου 1,63 εκατ. συνδρομητές και χρήστες ψηφιακής τηλεόρασης, 311.000 συνδρομητές Internet και 148.000 πελάτες τηλεφωνίας.

Η Apollo Management LP, η Goldman Sachs Capital Partners και η TowerBrook Capital Partners αγόρασαν το 53% της Cablecom το 2003 από την NTL Inc., βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης του χρέους της. Τράπεζες «διάφοροι οικονομικοί οργανισμοί», υπάλληλοι και η διοίκηση κατέχουν το υπόλοιπο μερίδιο της εταιρείας, σύμφωνα με νωρίτερη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Credit Suisse First Boston και η Morgan Stanley διαχειρίζονται τη δημόσια εγγραφή της Cablecom.

Προτεινόμενα για εσάς