Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 12:20

Cablecom: Σχέδια για πώληση μετοχών αξίας 2,19 δισ. δολ.

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών της, αξίας 2,83 δισ. ελβετικών φράγκων (2,19 δισ. δολ.), κατά τη δημόσια εγγραφή της, καθώς οι ιδιοκτήτες της μειώνουν τα μερίδιά τους, κάνει η Cablecom Holding AG, η μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης της Ελβετίας.

Η Cablecom, πουλά 40,5 εκατ. μετοχές, συμπεριλαμβανομένου εναλλακτικά επιπλέον μεριδίου 5,28 εκατ. μετοχών, προς 57 έως 70 ελβετικά φράγκα η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία με fax. Η δημόσια εγγραφή, αξιολογεί την εταιρεία από 2,9 δισ. έως 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Cablecom, που προσφέρει πρόσβαση στο Internet, καθώς και υπηρεσίες τηλεφωνίας, ανταγωνίζεται την κύρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, την Swisscom AG, παρέχοντας τηλεφωνικές υπηρεσίες μέσω καλωδιακών προϊόντων. Η Cablecom με έδρα τη Ζυρίχη, στοχεύει επίσης στις ψηφιακές τηλεοράσεις, με στόχο την τόνωση των κερδών της.

Η δημόσια εγγραφή θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες μετά την αντίστοιχη της βελγικής ομοειδούς της, Telenet Group Holding NV, της οποίας οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου. Η Telenet πουλά μετοχές αξίας ίσης με 1,52 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Cablecom, θα πωλούνται έως και τις 12 Οκτωβρίου και θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 13 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αριθμεί περίπου 1,63 εκατ. συνδρομητές και χρήστες ψηφιακής τηλεόρασης, 311.000 συνδρομητές Internet και 148.000 πελάτες τηλεφωνίας.

Η Apollo Management LP, η Goldman Sachs Capital Partners και η TowerBrook Capital Partners αγόρασαν το 53% της Cablecom το 2003 από την NTL Inc., βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης του χρέους της. Τράπεζες «διάφοροι οικονομικοί οργανισμοί», υπάλληλοι και η διοίκηση κατέχουν το υπόλοιπο μερίδιο της εταιρείας, σύμφωνα με νωρίτερη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Credit Suisse First Boston και η Morgan Stanley διαχειρίζονται τη δημόσια εγγραφή της Cablecom.