«Shooting Stars 2016»: Η Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά επιλέχτηκε στα χαρισματικά ταλέντα

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 18:42

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» αλλά και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

A- A A+

H νέα και ανερχόμενη Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά επιλέχτηκε, μαζί με άλλους εννέα νέους - υποσχόμενους Ευρωπαίους ηθοποιούς, στα ταλέντα υποκριτικής «Shooting Stars» 2016, των οποίων η παρουσίαση θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.

Η επιλογή των ηθοποιών έγινε από επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (European Film Promotion).

«Πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής, που επέλεξαν την Ελληνίδα ηθοποιό.

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» αλλά και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η νεαρή ηθοποιός γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι, επίσης, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

SARAH ROBINE

Οι δέκα ηθοποιοί - «Shooting Stars» 2016 θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά επιμελημένο σεμινάριο βελτίωσης του προφίλ τους, σε εργαστήρια και εκδηλώσεις, με σημαίνοντα μέλη της Διεθνούς Δικτύου Σκηνοθετών (ICDN), κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μέσων, καθώς και σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς