Super League: Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 21:28
UPD:21:29
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το μεγάλο ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

A- A A+

Όρθια στη Νέα Σμύρνη έμεινε η ΑΕΚ, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πανιώνιο, αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 68ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Άρθο.

Το μεγάλο ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Το 1-1 διατήρησε αήττητη την Ένωση για 4ο σερί ματς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε χωρίς «τρίποντο» για δεύτερο σερί ματς. 

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Στυλιαράς. Δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα στην ανατροπή του Γιόχανσον από τον Κόρμπο, ενώ κακώς μέτρησε το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, μιας και μετά το σουτ του Μπαρμπόσα (σκόρερ) ο Τζιμπούρ ήταν εκτεθειμένος κι επηρέαζε την φάση. 

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να κάνει αυτό πέτυχε πριν από δύο αγωνιστικές στην Κομοτηνή εναντίον του Πανθρακικού, να αιφνιδιάσει, δηλαδή, τον αντίπαλό της. Μπορεί να είχε τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, μπορεί να ήταν καλύτερη στον τομέα της ανάπτυξης από τους γηπεδούχους, ωστόσο, δεν είχε καμία ουσία στο παιχνίδι της και πέρα από το σουτ του Μπαρμπόσα στο 16΄ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης, η Ένωση δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του πορτιέρε των γηπεδούχων.

Με πολύ έξυπνη τακτική και δίνοντας... γήπεδο στον αντίπαλό της, η στόχος των «κυανέρυθρων» ήκταν προφανέστατος από το ξεκίνημα. Να μην επιτρέψει στους «κιτρινόμαυρους» να απειλήσουν και στην αντεπίθεση να κάνουν τη ζημιά. Χωρίς να έχει ούτε... υποψία ευκαιρίας μέχρι το 37΄ η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρήκε τον τρόπο να πετύχει το στόχο της, χάρη στην κλάση του Ολιβιέ Μπουμάλ.

Ο Αφρικανός πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κι αφού απέφυγε τον αντίπαλο που τον μάρκαρε με δυνατό βολέ «κάρφωσε» τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπαρόχα και με το υπέροχο αυτό γκολ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «πήρε κεφάλι» στο σκορ (1-0) και μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.

Όπως συνέβη στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά, με στόχο να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Γκουστάβο Πογέτ άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2, φέρνοντας τον Αραβίδη δίπλα στον Τζιμπούρ και στο 52΄ ο Αλγερινός δεν εκμεταλλεύτηκε από κοντά το λάθος του Χατζηισαΐα.

Η ισοφάριση τελικά ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 56΄, με γκολ του Μπαρμπόσα (1-1), που όμως, δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ο μέσος της Ένωσης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, ωστόσο, στην πορεία της βρέθηκε ο Τζιμπούρ που ήταν εκτεθειμένος και ΄παρότι ότι δεν την ακούμπησε επηρέαζε σαφέστατα την φάση και ο Στυλιαράς κακώς έδειξε σέντρα.

Το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει τη ψυχολογία με το μέρος της, ωστόσο, στο 68΄ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν εντελώς. Ο Άρθο έκανε σκληρό φάουλ στον Καραμάνο που έφευγε μόνος του στην αντεπίθεση και σωστά είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, που ήταν η δεύτερη. Η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες και ήταν λογικό να δεχτεί πίεση από τους «κυανέρυθρους», που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 77΄ με τη σέντρα του Οικονόμου και την εξαιρετική επέμβαση του Μπαρόχα στο δεξί του παραθυράκι.

Στις καθυστερήσεις ο Αραβίδης σκόραρε, αλλά σωστά δε μέτρησε το γκολ, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ντίντακ στον Μητρόπουλο.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις