Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 18:22
UPD:10/12/2015 09:18
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Συνολικά από το πρωί 46 λεωφορεία με μετανάστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, έφυγαν από τον χώρο με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε μετά από 10 ώρες η επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Λίγο πριν τις 18.00, η αστυνομία, η οποία είχε διακόψει την κυκλοφορία στην εθνική οδό προς Ειδομένη, επέτρεψε τη διέλευση προς το χωριό.

Αργά το απόγευμα ξεκίνησε και η ροή προσφύγων, που ανέμεναν σε σημείο 15 χιλιόμετρα μακριά από την Ειδομένη προκειμένου να ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και να τους επιτραπεί εκ νέου η είσοδος στην ουδέτερη ζώνη.

Συνολικά από το πρωί 45 λεωφορεία με περίπου 2.300 μετανάστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, έφυγαν από τον χώρο με κατεύθυνση προς την Αθήνα και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Tae kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

ELLINIKIASTYNOMIA

Στον καταυλισμό πλέον βρίσκονται μέλη εθελοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ και προσπαθούν να οργανώσουν ξανά τον χώρο, προκειμένου να συνεχιστεί η υποδοχή προσφύγων.

Νωρίτερα και μετά από επιχείρηση της αστυνομίας άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 350 αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ομαλά, χωρίς να προκληθούν επεισόδια και έκτροπα ή άλλα συμβάντα ιδιαίτερης βίαιης συμπεριφοράς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή