Επιχείρηση της αστυνομίας για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:18
UPD:12:17
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Αστυνομικοί επιβιβάζουν μετανάστες σε λεωφορεία, ενώ από τον Δήμο ζητήθηκε να φροντίσει για τον καθαρισμό της περιοχής και να μαζέψει τις σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που παρέμενε εδώ και ημέρες αποκλεισμένη από μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ 14 λεωφορεία με μετανάστες ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων -με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό- και δημοσιογράφους, τους οποίους η αστυνομία έχει σταματήσει σε αποστάση περίπου 3 χλμ. από την περιοχή.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να επικρατήσει ηρεμία γιατί και η τοπική κοινωνία ήταν φοβισμένη» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, λίγο μετά την έναρξης της επιχείρησης.

Όπως είπε ο ίδιος, αστυνομικοί επιβιβάζουν μετανάστες σε λεωφορεία, ενώ από τον Δήμο ζητήθηκε να φροντίσει για τον καθαρισμό της περιοχής και να μαζέψει τις σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή