Κοινωνία
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:18

Επιχείρηση της αστυνομίας για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που παρέμενε εδώ και ημέρες αποκλεισμένη από μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ. Δεκατέσσερα λεωφορεία με μετανάστες ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που παρέμενε εδώ και ημέρες αποκλεισμένη από μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ 14 λεωφορεία με μετανάστες ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων -με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό- και δημοσιογράφους, τους οποίους η αστυνομία έχει σταματήσει σε αποστάση περίπου 3 χλμ. από την περιοχή.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να επικρατήσει ηρεμία γιατί και η τοπική κοινωνία ήταν φοβισμένη» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, λίγο μετά την έναρξης της επιχείρησης.

Όπως είπε ο ίδιος, αστυνομικοί επιβιβάζουν μετανάστες σε λεωφορεία, ενώ από τον Δήμο ζητήθηκε να φροντίσει για τον καθαρισμό της περιοχής και να μαζέψει τις σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ