Σίλβα: Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 20:03
UPD:20:16
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Έτοιμος να γράψει ιστορία αύριο, αποκλείοντας από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ τη μεγάλη Άρσεναλ, είναι ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του διαβεβαίωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση και μια πραγματικότητα, ότι είμαστε σε θέση να αφήσουμε την Άρσεναλ εκτός συνέχειας. Έχουμε φτάσει εδώ χάρη στη σκληρή δουλειά. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό να συμβεί. Ποτέ, κανένα παιχνίδι δεν το προετοιμάζουμε με σκοπό να το χάσουμε. Έτσι θα λειτουργήσουμε κι αύριο» δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η Άρσεναλ θα επηρεαστεί από τις απουσίες της, απάντησε αρνητικά: «Δεν νομίζω. Κι εμείς όταν πήγαμε στο Λονδίνο είχαμε απουσίες. Είχαμε στην ομάδα παίκτες που προέρχονταν από τις ακαδημίες. Όμως παλέψαμε και πιστέψαμε σε αυτό που πετύχαμε. Γιατί λοιπόν η Άρσεναλ να κάνει κάτι διαφορετικό;».
 
Όσο για το πώς θα διαχειριστεί ένα θετικό ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα; «Στην Άρσεναλ αρέσει να έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Είναι όπλο, το οποίο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς, ώστε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως είμαστε καλά προετοιμασμένοι, τόσο σε θέμα ψυχολογίας όσο και στη δομή της ομάδας. Είμαστε πανέτοιμοι γι΄ αυτό».

Και ο Σίλβα συνέχισε: «Όταν έγινε η κλήρωση και δημιουργήθηκε αυτός ο όμιλος, νομίζουμε ότι όλοι είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις δύο πρώτες ομάδες που θα έπαιρναν την πρόκριση. Έχουμε την ευκαιρία αύριο, αυτό το σενάριο να το αλλάξουμε. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ, δείχνει πόσο καλά έχουμε κάνει τη δουλειά μας [...] Εμείς δεν έχουμε πίεση, αλλά υποχρέωση να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό μπροστά στο κοινό μας, μέσα στο γήπεδό μας. Θα παλέψουμε να κάνουμε το ίδιο, αναγνωρίζοντας το μέγεθος και την αξία της Άρσεναλ. Με ταπεινότητα και δουλειά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που πετύχαμε στο Λονδίνο».
 
Ερωτηθείς για το αν θα παίξει ο Μποτία λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ντα Κόστα είπε ότι «αύριο θα εκτιμηθεί τελικά η κατάσταση του Μανουέλ. Και οι δύο παίκτες είναι στην αποστολή. Αύριο θα γίνει μια τελική εκτίμηση για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ντα Κόστα».
 
Για το μήνυμά του στους οπαδούς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στον κόσμο μας να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό μας δίνει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα μέχρι το τέλος, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε. Θα το προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος μίλησε για: 

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη: «Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε στο αυριανό παιχνίδι, ενώ εκείνοι ξέρουν ότι πρέπει να σκοράρουν πολλά γκολ. Πρέπει να αμυνθούμε σωστά για να μπορέσουμε σε κάποια αντεπίθεση να έρθει το γκολ. Ξέρουμε ότι η Άρσεναλ θέλει πολλά γκολ κι αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε».

Τη φετινή Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ δεν είναι αδύναμη. Παραμένει μεγάλη ομάδα. Αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Ξέρουμε ότι θέλουν τη νίκη, όμως θέλουμε να προκριθούμε ώστε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας».

Την απόδοσή του: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, ο οποίος αύριο θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί να για να μπορέσει να προκριθεί. Είχα πολλά τηλεφωνήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο που μου εύχονταν καλή επιτυχία και νίκη στο αυριανό ματς. Είμαι 100% αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός αύριο θα κερδίσει και θα μπορέσει να προκριθεί».

Το αν έχει να αποδείξει κάτι αύριο: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Είμαι στον Ολυμπιακό και θέλω να επικεντρωθώ στο αυριανό παιχνίδι όπου θα έχουμε θερμή στήριξη από τον κόσμο της ομάδας. Όλοι μας στηρίζουν εδώ. Πρόσφατα, με πλησίασαν φίλοι του Ολυμπιακού και μου έλεγαν ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις