Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας

Αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 23:56
UPD:08/12/2015 00:03
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Γερμανός υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή του στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ορθόδοξης εκκλησίας, «χάρη στο οποίο διατηρείται η κοινωνική συνοχή στη χώρα», αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μάικλ Ροθ, ο οποίος το απόγευμα επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή του στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του, ο Ιερώνυμος επισήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της και να γίνει ξανά η Ευρώπη των αξιών, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης και όχι η Ευρώπη των οικονομικών συμφερόντων. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον υφυπουργό και τη γερμανική κυβέρνηση την αρωγή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ελλάδα, αλλά και τη συμβολή της στην καταπολέμηση των αιτιών του προσφυγικού.

Επίσης, μετέφερε στον υφυπουργό την ανησυχία και την οργή μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, για την πιθανότητα να εγκλωβιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην χώρα μας. Ο κ. Ροθ συμφώνησε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της και πως χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή