Πιο ευρωσκεπτικιστές και από τους Βρετανούς οι Γάλλοι

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 18:05
UPD:19:02
A- A A+

Tο 41% των Γάλλων αισθάνεται πιο επιφυλακτικό για τη συμμετοχή της χώρας του στην 25μελή Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sofres για το τηλεοπτικό κανάλι Arte σε πέντε χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Πολωνία), γράφει η εφημερίδα "Λε Μοντ".

Πρόκειται για τριπλάσιο ποσοστό από την Ισπανία, την πιο φιλοευρωπαία χώρα από τις πέντε χώρες, ενώ και οι παραδοσικά ευρωσκεπτικές Βρετανοί δείχνουν δυσαρέσκεια μόνο σε ποσοστό 24%, έναντι περίπου 30% και στις πέντε χώρες.

«Η οικονομική κατάσταση είναι ο κύριος λόγος για τις πιο ευρω-σκεπτικιστικές απαντήσεις», σημειώνει η " Λε Μοντ" σχετικά με την δημοσκόπηση που έγινε από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων συνδέει την ανεργία με τη συμμετοχή στην Ε.Ε. των «25», με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 47% στη Γερμανία.

Επίσης, ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των Βρετανών δηλώνει ότι τα μέτρα για τη μείωση της ανεργίας λαμβάνονται καλύτερα σε εθνικό παρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άποψη με την οποία δεν διαφωνούν και οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ισπανοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή