Super League: Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 2-1, τον Πανιώνιο

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 16:51
UPD:16:52
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Επέστρεψε στις νίκες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα του (3-3 με τον Πανθρακικό και 0-0 με τον Παναιτωλικό), η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επιβεβαίωσε την αγωνιστική της άνοδο απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην 3η σερί νίκη τους (προηγήθηκαν αυτές επί της Καλλονής με 3-1 και των Χανίων με 6-2 στο κύπελλο) χάρις στο γκολ ενός πρώην κυανέρυθρου, του Γιώργου Τζαβέλλα, 11 λεπτά πριν το φινάλε. 

Δίκαιη πέρα για πέρα η επικράτηση των «ασπρόμαυρων», που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν περισσότερες προϋποθέσεις από τον αντίπαλό τους, που αν και ισοφάρισε στο 47΄ στη συνέχεια δεν έδειξε σπουδαία πράγματα, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.  

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται πολύ γρήγορα και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος στο σκορ. Η ομάδα του Τούντορ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε για να αιφνιδιάσει τον Πανιώνιο και τα κατάφερε με τον Μακ στο 11΄, μετά την παράλληλη μπαλιά από τον Γκάρι Ροντρίγκες.

INTIME SPORTS/VILLA

Το 1-1.

Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να αιφνιδιάστηκαν στα πρώτα λεπτά, ωστόσο, μετά το γκολ που δέχτηκαν έδειξε αμέσως σημάδια αντίδρασης και θέλησης να φτάσουν στην ιοσφάριση πριν το κλείσιμο του 45λεπτου. Δεν τα κατάφεραν, παρά την ευκαιρία που είχαν στο 17΄ με τον Καραμάνο (το χλιαρό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Γλύκου), ενώ μετά το 25΄ και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν... μέτρα στο γήπεδο, χωρίς, ωστόσο, να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Διούδη.

INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως, οι νεοσμυρνιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με το απευθείας φάουλ του Οικονόμου (η παράβαση δόθηκε στο 46΄ μετά από μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Μπουμάλ). Το γκολ των φιλοξενούμενων «άνοιξε» το ματς ακόμη περισσότερο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν πάρα πολύ και στο 74΄ «άγγιξαν» το 2-1, αλλά ο Διούδης έκανε πολύ σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Κάτσε από το ημικύκλιο της περιοχής.

Νέα κλασική ευκαιρία για το «δικέφαλο» στο 78΄, με τον Αθανασιάδη να πιάνει το σουτ και η μπάλα βρήκε στα πόδια αμυντικών κι απομακρύνθηκε. Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και κυρίως μετά το 60΄ καρποφόρησε στο 79΄ με σκόρερ έναν πρώην κυανέρυθρο, τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο διεθνής αριστερός μπακ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη « έγραψε» το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις