Η ΑΔΕΔΥ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 14:44
A- A A+

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2006 προδιαγράφει άλλη μια χρονιά λιτότητας, νέων φορολογικών βαρών, αφαίμαξης του εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων, διεύρυνσης των ανισοτήτων και πρόσθεσης ανυπέρβλητων δυσκολιών στους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και υπογραμμίζει ότι ο υποθετικός χαρακτήρας του προϋπολογισμού για τα έσοδα (προεισπράξεις) θέτει εκ των πραγμάτων σε αμφισβήτηση την πορεία και τελική του κατάληξη.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι δεν αντικατοπτρίζεται στην κατανομή των πόρων η ενδυνάμωση σε προτεραιότητες Παιδείας, Υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, που υποφέρουν από υποχρηματοδότηση και προσθέτουν επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, πολλαπλασιάζει τον σκληρό νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα του νέου προϋπολογισμού.

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι προχωρά στην πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης και συλλαλητηρίου, θέτοντας ως ορόσημο την 7η Οκτωβρίου όταν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, για την εισοδηματική πολιτική του επομένου έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή