Μπάσκετ: Ο Απόλλωνας υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 20:03
UPD:21:46
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ
A- A A+

Η νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί του ΠΑΟΚ (69-68) στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, πρώτη φετινή εντός έδρας για τους γηπεδούχους, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στις σημερινές αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Ο αγώνας κρίθηκε από το φόλοου του Σάντλερ στα 1΄΄7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο και με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, που κρίθηκε στην εκπνοή και στο αρχικά άστοχο σουτ του Ντίλαρντ, που κατέληξε σε καλάθι του Σάντλερ.

Οι δύο παίκτες ήταν μακράν οι κορυφαίοι της ομάδας τους, με τον πρώτο να μετρά 22 πόντους και τον δεύτερο 23, ενώ από τον «Δικέφαλο» ξεχώρισαν οι Μαργαρίτης και Βασιλειάδης με 15 πόντους έκαστος.

Στο «Αλεξάνδρειο», με επιθετικό πλουραλισμό και καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Άρης νίκησε την Κηφισιά με 81-68 και την υποχρέωσε στην πέμπτη φετινή ήττα. 

Υπέρτεροι των γηπεδούχων ήταν οι Οκάρο Γουάιτ (19π., 6 ριμπ), Τζερέλ ΜακΝίλ (16 π., 3 ασίστ) και Τζαμέλ Χάγκινς (14π., 8 ριμπ), ενώ για την Κηφισιά ξεχώρισαν οι Ρόμπερτ Λόουρι (15π.) και Λεωνίδας Κασελάκης (13 π., 8 ριμπ.).

Στη Ρόδο, ο Κόροιβος Αμαλιάδας άντεξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον γηπεδούχο Κολοσσό, που νίκησε την ομάδα της Ηλείας με το ευρύ 94-73 και σημείωσε την τέταρτη νίκη του.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρέλεφορντ με 17 πόντους και Άχονεν με 16, ενώ Ντέιβις (16π.) και Χάρις (10π.) ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο νούμερο πόντων από την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου.

Το ντέρμπι των «νεοφώτιστων» βρήκε νικητή τον Αρκαδικό, που επιβλήθηκε στην Τρίπολη του Λαυρίου με 98-90 ύστερα από ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι.

Η ομάδα της Πελοποννήσου κατάκτησε την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα κι έφτασε τους φιλοξενούμενους στην κατάταξη, με τον Βαν Όστρουμ να μετρά 24 πόντους και τον Καββαδά 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ για το Λαύριο πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιανγκ, με 26 πόντους.

Στο Ρέθυμνο, τέλος, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις επιτυχίες επικρατώντας 84-74 της Καβάλας και φτάνοντας στις τρεις νίκες, με την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου να μένει στη μία και να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στο μέλλον για να απεμπλακεί από την τελευταία θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις