Μπάσκετ: Κακός ο Παναθηναϊκός, κινδύνεψε με ήττα από το Λαύριο

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 19:55
UPD:20:41
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φωτογραφία του αγώνα.

A- A A+

Η (ακόμη μία φέτος) κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στο Λαύριο πέρασε τελικά χωρίς συνέπειες για τους «πράσινους», οι οποίοι αφού κινδύνεψαν να πάθουν το... κάζο της δεκαετίας νίκησαν με την «ψυχή στο στόμα» τη νεοφώτιστη ομάδα 79-72 και παρέμειναν μόνοι αήττητοι στην Α1 ύστερα από 8 αγωνιστικές.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πελαγοδρομούσαν για 37 λεπτά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει παρά μόνο κέρδος να αποκομίσει, κι αν στο τέλος απέφυγαν τα χειρότερα αυτό το οφείλουν κατά κύριο σε ένα καθοριστικό τρίποντο του Διαμαντίδη και την επιβλητική παρουσία του Ραντούλιτσα (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) στις ρακέτες και του Καλάθη σε επίθεση και οργάνωση (16 πόντοι, 10 ασίστ).

Το μόνο θετικό για τον Παναθηναϊκό στην αποψινή βραδιά, εκτός της νίκης, ήταν η επανεμφάνιση του Παππά στο παρκέ ύστερα από απουσία 6,5 μηνών. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε περίπου 13 λεπτά, διάστημα στο οποίο σημείωσε δύο πόντους και μοίρασε τρεις ασίστ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με σερί 13-0 προηγήθηκαν 22-9, αλλά ο Σέρβος γίγαντας συμμάζεψε την κατάσταση και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε το Λαύριο να προηγείται με 25-24 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με 46-41 στο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν λίγο στην τρίτη περίοδο, άμυνα όμως εξακολουθούσαν να μην παίζουν κι έτσι στο 37΄ το ταμπλό έγραφε 69-69.

Στο σημείο εκείνο «μίλησε» ο Διαμαντίδης, που σήμερα συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Με ένα τρίποντο του αρχηγού κι ένα κάρφωμα του Γκιστ ο Παναθηναϊκός πέτυχε να πάρει τη διαφορά που ήθελε σε εκείνο το κομβικό σημείο και στη συνέχεια τη διατήρησε με την εμπειρία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις