Γερμανία: Πρώτη ήττα της Μπάγερν στο πρωτάθλημα

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 18:31
UPD:18:34
EPA/BERND THISSEN
A- A A+

Η εκπληκτική, Γκλάντμπαχ, έμελλε να γίνει η πρώτη ομάδα στην εφετινή Bundesliga που «έσπασε» το αήττητο της Μπάγερν στο πρωτάθλημα.

Στο «Μπορούσια Παρκ» «γονάτισε» η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μετά από 13 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (εκτός έδρας με την Αΐντραχτ Φρανκφούρτης», οι Βαυαροί ηττήθηκαν με 1-3 από το συγκρότημα του Σούμπερτ, που συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις από τότε που ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου.

Μέσα σε 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τα τέρματα των Βεντ (54΄), Στιντλ (64΄) και Τζόνσον (68΄) και «καθάρισαν» το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε η Μπάγερν ήταν να μειώσει με τον Ριμπερί στο 81΄. Μετά την ήττα της ομάδας του Μονάχου, η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία σε λίγη ώρα (19:30) εάν νικήσει τη Βόλφσμπουργκ να πλησιάσει στο -5 από την κορυφή και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Έκπληξη έγινε και στο «Βολκσπαρκστάντιον», όπου η Μάιντς έβαλε «φρένο» στο Αμβούργο και με το τελικό 3-1 πήρε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη. Δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Σαμπέριο κι ένα ο Κλέμενς, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι «Βόρειοι» ήταν να μειώσουν στο 90΄ με τον Τζουρού.

Η αποβολή του Μπένις στο 17΄ στοίχισε σημαντικά στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Χέρτα πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1 στο Βερολίνο, χάρις στα τέρματα των Νταριντα και Μπρουκς, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 29΄ ο Τσιτσαρίτο για τις «ασπιρίνες».

Η Άουγκσπουργκ με το γκολ του Μπομπαντίγια στο 64΄ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κολωνίας, η οποία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 58΄, αλλά ο Μοντέστε δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουτ χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην Χοφενχάιμ στην έδρα της Ινγκολστάτ, που είχε προηγθεί στο 66΄ με τον Ρότζερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις