FIFA: Νέες συλλήψεις αξιωματούχων για διαφθορά

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 13:44
UPD:13:48
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Οι ελβετικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι κρατούνται δύο αξιωματούχοι της FIFA και πως συνελήφθησαν και άλλοι δέκα παράγοντες, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη η ομοσπονδιακή υπηρεσία δικαιοσύνης της Ελβετίας (FOJ), διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα των συλληφθέντων θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

«Σύμφωνα με τις αιτήσεις σύλληψης των Αρχών των ΗΠΑ, είναι ύποπτοι για δωροληψία εκατομμυρίων δολαρίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κρατούμενοι είναι οι αντιπρόεδροι της FIFA, Αλφρέδο Χάουιτ και Χουάν Άνχελ Νάπουτ.

RUPTLY TV

Εξ αυτών ο πρώτος (Ονδούρα) είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής (CONCACAF) και ο δεύτερος (Παραγουάη) πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε διερεύνηση για τυχούσα εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς και για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Μάρκο Πόλο ντελ Νέρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις