FIFA: «Καμία εξαίρεση για Μπλάτερ» δηλώνει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 16:12
UPD:16:15
REUTERS/RUBEN SPRICH
Ο 79χρονος Ελβετός (φωτ. αρχείου) έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό 90 ημερών, όπως και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
A- A A+

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA έδωσε αποστομωτική απάντηση στον (απερχόμενο) πρόεδρο του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως δεν υπόκειται στους κανόνες της και ότι μόνο το συμβούλιο μπορεί να τον αποκλείσει από τη θέση του.

Ο 79χρονος Ελβετός έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό 90 ημερών, όπως και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, μετά το πέρας της οποίας είναι πολύ πιθανό να τους επιβληθούν ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις, που δυνητικά φτάνουν έως και τον ισόβιο αποκλεισμό από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Μιλώντας χθες στην ελβετική τηλεόραση, ο Μπλάτερ σύγκρινε τον εαυτό του με τον επικεφαλής ενός κράτους, ο οποίος μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του μόνο ύστερα από σχετική απόφαση της Βουλής. Όπως ισχυρίστηκε, η απομάκρυνσή του είναι θέμα που άπτεται του κογκρέσου της FIFA.

Με μια λιτή δήλωση προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Αντρέας Μπάντελ, επισήμανε ότι με νόημα ότι «ο κώδικας δεοντολογίας της FIFA ισχύει για όποιον ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει καμία απολύτως εξαίρεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις