Ισπανία: Πρωτοφανής γκάφα για Ρεάλ, κινδυνεύει με αποκλεισμό στο Κύπελλο

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 06:01
UPD:07:18
REUTERS/MARCELO DEL POZO

Προφανώς ο πάγκος της Ρεάλ κατάλαβε σύντομα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνειδητοποίησε το λάθος και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπενίτεθ αντικατέστησε τον Τσέρισεφ με τον Κόβατσιτς, αλλά το κακό είχε γίνει.

A- A A+

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε η τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα και δείγμα της σύγχυσης στις τάξεις του μεγάλου ισπανικού συλλόγου.

Ο προπονητής της «βασίλισσας» χρησιμοποίησε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή στον αγώνα Κυπέλλου με την Κάντιθ (!) και η ομάδα του, παρότι νίκησε 3-1, κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά!

Ο Ράφα Μπενίτεθ παρέταξε με τους βασικούς τον Ρώσο Ντένις Τσέρισεφ, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, μόνο που ο 24χρονος επιθετικός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καθώς «κουβαλούσε» ποινή μίας αγωνιστικής από την περυσινή διοργάνωση στο Copa del Rey, επειδή είχε τρεις κίτρινες κάρτες.

Προφανώς ο πάγκος της Ρεάλ κατάλαβε σύντομα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνειδητοποίησε το λάθος και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπενίτεθ αντικατέστησε τον Τσέρισεφ με τον Κόβατσιτς, αλλά το κακό είχε γίνει.

Να σημειωθεί πάντως ότι η ποινή δεν θα είναι αυτόματη, αλλά θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που καταθέσει ένσταση η Κάντιθ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας συνεδρίασε μετά από το παιχνίδι και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Εάν η Κάντιθ καταθέσει ένσταση, είναι στο χέρι του δικαστή της διοργάνωσης να αποφασίσει τι θα συμβεί» δήλωσε ο διευθυντής της Ρεάλ, Εμίλιο Μπουνταγκένιο.

Υπάρχει όμως ένα προηγούμενο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία: μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Οσασούνα είχε αποκλειστεί επειδή χρησιμοποίησε εναντίον της Μιραντές τον Ουνάι, που είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι.

Από εκεί και ύστερα, στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» που διεξήχθησαν την Τετάρτη η Μπαρτσελόνα, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, συνέτριψε στο «Καμπ Νου» με 6-1 τη Βιγιανοβένσε και έκλεισε θέση στα προημιτελικά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αλμερία-Θέλτα 1-3, Μπαρακάλδο-Βαλένθια 1-3, Λαγκοστέρα-Λα Κορούνια 1-2, Λογρονιές-Σεβίλη 0-3, Ράγιο Βαγιεκάνο-Χετάφε 2-0, Μπέτις-Χιχόν 2-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις