FIFA: Μέσι, Νεϊμάρ και Ρονάλντο οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:18
UPD:18:25
EPA/LUCAS DOLEGA

Η «Χρυσή Μπάλα» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μονομαχία και αντιπαλότητα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και στη FIFA.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τους τρεις τελικούς υποψήφιους που θα διεκδικήσουν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για το 2015 και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ, δηλαδή δύο σταρ της πρωταθλήτριας Ισπανίας κι ένας της «βασίλισσας».

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς (FIFA World Coach of the Year) θα διεκδικήσουν οι Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στον τίτλο στη Γερμανία, Λουίς Ενρίκε, που πανηγύρισε τα πάντα (Τσάμπιονς Λιγκ, νταμπλ) με την Μπαρτσελόνα και Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος οδήγησε την Εθνική Χιλής στην κατάκτηση του Copa America.

Για το καλύτερο γκολ της χρονιάς (Puskás Award) ο Μέσι βρίσκεται επίσης μεταξύ των υποψηφίων, για το τέρμα που σημείωσε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Κύπελλο Ισπανίας.

Οι άλλοι δύο είναι οι Αλεσάντρο Φλορέντσι της Ρόμα, για το γκολ εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια, για το τέρμα του εναντίον της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις