Ούτε μια μέρα δεν κράτησε η «εκεχειρία» στη Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση του Ευ. Μεϊμαράκη σε στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 07:53
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τους τρεις συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, επαναφέρει στο τραπέζι τις ευθύνες της εταιρείας που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές στη Ν.Δ. 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μ. Χατζηκωνσταντίνου
[email protected] 

Λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο διήρκεσε η ανακωχή στη Ν.Δ., που επετεύχθη χάρη στη σχεδόν ταυτόχρονη παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, αφού χθες ο απελθών πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή δημόσια επίθεση σε στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας νέες υπόνοιες για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της αναβολής των εκλογών της Ν.Δ.

Το περιστατικό συνέβη στους διαδρόμους της Βουλής, όταν ο κ. Μεϊμαράκης είδε τον διευθυντή επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά, Νίκο Τσούτσια να πλησιάζει σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους και δήλωσε υψηλόφωνα: «Εγώ φεύγω τώρα γιατί έρχεται ο Τσούτσιας που τα ακούει και τα παραφράζει».

Ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε μάλιστα με το δάχτυλο προς το γραφείο του κ. Σαμαρά στη Βουλή, υπογραμμίζοντας τη σχέση των δύο αντρών. Στη συνέχεια μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τσούτσια ότι έχει σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Infosolutions, που ευθύνεται για το φιάσκο των εκλογών.

«Δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν» απάντησε ο κ. Τσούτσιας και συμπλήρωσε: «Με αδικείς πρόεδρε με αυτά που λες». Στο σημείο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να του φωνάζει «τι είπες; Δεν άκουσα…» Ο κ. Τσούτσιας δεν απάντησε και το επεισόδιο έληξε εκεί. Το επεισόδιο σχολίασε εμμέσως και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος χθες σε παρουσίαση βιβλίου. «Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά μας, δύο μόνον λέξεις που όλοι οφείλουν να σεβαστούν. Ενότητα και σοβαρότητα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποστάσεις από τη διαμάχη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με το περιβάλλον Σαμαρά παίρνει πάντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εμμένει στο αίτημά του για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. Χθες κάλεσε τον Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συνάντηση των τεσσάρων προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της Ν.Δ. που, όπως είπε, ανησυχεί και για να πέσουν οι τόνοι και να συμφωνηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς.

Μήνυση

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε, πάντως, στο τραπέζι τις ευθύνες της εταιρείας που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές στη Ν.Δ. Με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τους τρεις υποψηφίους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, ζήτησε να κινηθεί το κόμμα κατά της εταιρείας.

«Η Ν.Δ. να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας Infosolutions, Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.» ανέφερε. Από την πλευρά του πάντως ο παραιτηθείς επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος υπογράμμισε με την ιδιότητα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ότι το κόμμα έχει αποφασίσει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας Infosolutions. Ωστόσο, υιοθέτησε και την εκδοχή του ενδεχόμενου σαμποτάζ που προέβαλε πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αν υπήρχε σαμποτάζ ή αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί» είπε ο κ. Παπαμιμίκος και σημείωσε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι οι διαδικασίες επιλογής έγιναν νομότυπα και υποστήριξε ότι την Τετάρτη το σύστημα δούλεψε κανονικά. Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχουν κινηθεί ακόμη οι σχετικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, η πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, που προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μεταβατική πρόεδρος, δήλωσε ότι το πρόβλημα στη Ν.Δ. είναι βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας.

«Στην Ελλάδα τα κόμματα εφαρμόζουν τα καταστατικά αλά καρτ και ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το θάρρος να πουν δυσάρεστα πράγματα στους πολίτες» σημείωσε.

Επαφές

O προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, που έγινε ομόφωνα δεκτός από την Κ.Ο. της Ν.Δ. συναντήθηκε χθες με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ανοίγοντας κύκλο επαφών προκειμένου να προετοιμαστεί η Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές. «Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ν.Δ.» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή