Σίλβα: Θα δώσουμε τα πάντα για ένα βαθμό

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 20:45
UPD:20:53
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει του αυριανού μεγάλου αγώνα της ομάδας του με την Μπάγερν Μονάχου αλλά και πεπεισμένος ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει καλά θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι στην «Αλιάντζ Αρένα» εμφανίστηκε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Μάρκο Σίλβα, ενόψει της αναμέτρησης στο Μόναχο.

Ποιο είναι αυτό το «κάτι»; Μα φυσικά, ο ένας βαθμός που χρειάζεται ο πρωταθλητής Ελλάδας για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ από αύριο, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του αγώνα με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου, για: 

Το αν θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι με τη φιλοσοφία των δύο προηγούμενων εκτός έδρας: «Φυσικά το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Όχι όσον αφορά τη θέλησή μας και το σκοπό μας, αλλά επειδή παίζουμε με τη συγκεκριμένη ομάδα στη συγκεκριμένη έδρα. Δηλαδή θα κάνουμε όλα όσα μας αφήσει ο αντίπαλος να κάνουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε ένα βαθμό». 

Τον προβληματισμό του για την αγωνιστική απραξία της ομάδας του: «Ίσως αν είχαμε παίξει το Σάββατο να ήμασταν περισσότερο κουρασμένοι, επειδή είναι κοντινά τα δύο παιχνίδια. Έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με μεγάλη φιλοδοξία και έχουμε προετοιμαστεί με σκοπό να τα δώσουμε όλα. Και περιμένουμε να δούμε αύριο αν θα εμφανιστούμε όμως ακριβώς έχουμε προετοιμαστεί». 

Τα «θέλω» του Ολυμπιακού από τον αγώνα με την Μπάγερν: «Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αύριο δεν θα έχει διαφορά με το πως παίξαμε στην Άρσεναλ. Αύριο παίζουμε όμως με αντίπαλο που είναι καλύτερος από την Άρσεναλ. Η Μπάγερν είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Αν μας έλεγαν ότι θα έχουμε 9 βαθμούς στο σημείο που βρισκόμαστε θα τον λέγαμε πολύ αισιόδοξο. Αλλά εμείς συνεχίζουμε την καλή δουλειά και σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα του ομίλου». 

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Γκουαρντιόλα για τον Ολυμπιακό: «Θέλω να πω πως είμαι πολύ υπερήφανος για την θέση μας και πως όλος ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Και είμαι υπερήφανος που θα αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν και τον Γκουαρντιόλα, που τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Προφανώς και μας έχει μελετήσει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τα καλά σημεία της Μπάγερν και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλά. Αλλά έχουμε μελετήσει και τα δικά μας καλά στοιχεία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας» 

INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με τον Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού.

Το αν είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην καριέρα του: «Σας έχω πει πως θεωρώ τον αντίπαλο μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι αλλά όχι, πίεση δεν έχουμε. Εγώ αυτό που θέλω είναι από τους παίκτες είναι να τα δώσουν όλα. Κάθε μέρα δουλεύω για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχει πίεση. Θέλω να διαχωρίσω αυτά τα δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο το πιο δύσκολο κι άλλο το πιο πιεστικό... Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Το αν σκέφτεται τον ένα βαθμό που χρειάζεται η ομάδα του για να προκριθεί: «Ασφαλώς ναι, δεν το κρύβω.Το ότι ψάχνουμε για ένα βαθμό δείχνει ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά, είναι μια απόδειξη που μας κάνει περήφανους. Όμως δεν έχουμε περάσει ακόμη, υπάρχουν δύο παιχνίδια για όλους στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μας γεμίζει χαρά ότι έχουμε 9 βαθμούς δύο ματς πριν από τη λήξη αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την προσήλωσή μας».

Από τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, οι δηλώσεις του οποίου κυμάνθηκαν σε ανάλογο μήκος κύματος. «Είναι αλήθεια ότι παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως δεν ήρθαμε εδώ για να μην κάνουμε τίποτα. Ήρθαμε για να προσπαθήσουμε» τόνισε ο Σέρβος μέσος.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να ακούσουμε τις εντολές του προπονητή και να απολαύσουμε ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αν καταφέρουμε κάτι αύριο θα είναι σπουδαίο για την ιστορία του συλλόγου και για τους φιλάθλους. Δεν θέλω να πω πως θα παίξουμε, θα δείτε αύριο» πρόσθεσε.

Όσο για το τι σημαίνει το παιχνίδι για την ομάδα του και τον ίδιο; «Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Θα κάνω τη δουλειά μου και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Κάποιες φορές είμαι καλός, κάποιες φορές είμαι κακός, αλλά κάθε φορά ξέρω ότι έχω δώσει τα πάντα για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις