Γκουαρντιόλα: Πολύ καλός ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 17:58
UPD:17:59
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

«Πολλοί έλεγαν πριν τον πρώτο αγώνα πως θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά μετά όλοι είδαμε πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα πολύ καλή ανασταλτικά και διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ακραίους» είπε ο Γκουαρντιόλα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ούτε υποτιμά ούτε σνομπάρει τον Ολυμπιακό, τον οποίο η ομάδα του θα αντιμετωπίσει αύριο στην «Αλιάντς Αρένα», στο ντέρμπι των πρωτοπόρων του 6ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ισπανός τεχνικός εξήρε την αμυντική λειτουργία της πειραϊκής ομάδας, αναφέρθηκε στους ταχείς  ακραίους της και χαρακτήρισε το παιχνίδι τελικό.

«Πολλοί έλεγαν πριν τον πρώτο αγώνα πως θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά μετά όλοι είδαμε πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα πολύ καλή ανασταλτικά και διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ακραίους» είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Για μας το παιχνίδι είναι ένας τελικός και θα παλέψουμε για να γίνουμε η πρώτη γερμανική ομάδα που θα περάσει στον επόμενο γύρο. Και πέρυσι τα είχαν πάει εξαιρετικά καλά, άρα δεν μου προκαλεί έκπληξη η πορεία τους» πρόσθεσε.

Για την κατάσταση των παικτών του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανέφερε πως «είναι κρίμα που ο Αλάμπα χτύπησε στον αγώνα με τη Σάλκε. Σήμερα δεν θα προπονηθεί, θα δούμε αύριο. Υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί να παίξει. Ο Μπαντστούμπερ είναι στην αποστολή, προπονείται κανονικά εδώ και ημέρες και θα αποφασίσω αύριο αν θα τον χρησιμοποιήσω».

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε επίσης για τη ματαίωση του ελληνικού ντέρμπι, για μα σχολιάσει ότι «δεν είναι πλεονέκτημα για μας ότι δεν έγινε ντέρμπι, είναι μειονέκτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Μάνουελ Νόιερ επισήμανε την καλή παρουσία του Ολυμπιακού στους αγώνες μακριά από το γήπεδό του. «Ξέρουμε πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός μακριά από την έδρα του, αφού νίκησαν στο Λονδίνο την Άρσεναλ και στο Ζάγκρεμπ τη Ντινάμο» τόνισε.

«Παρόλα αυτά, εμείς θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε στην κορυφή του ομίλου. Σε καθένα από τα τελευταία 64 παιχνίδια μας χρησιμοποιήσαμε διαφορετική ενδεκάδα, κι αυτό σημαίνει πως έχουμε μία δυνατή ομάδα» πρόσθεσε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο επανακάμψας μετά τους διαδοχικούς τραυματισμούς του, Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, ανέφερε ότι «είμαι έτοιμος να ξεκινήσω. Υπάρχει ένα πολύ καλό μείγμα στην ομάδα, όσον αφορά στην ποιότητα και το ομαδικό πνεύμα. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο καθώς αυτό θα μας δώσει πλεονέκτημα στον επόμενο γύρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις