Πέθανε η Ισραηλινή η οποία μαχαιρώθηκε νωρίτερα από Παλαιστίνιο

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 19:38
UPD:19:40
REUTERS/RONEN ZVULUN

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, το κύμα βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχει προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

A- A A+

Η νεαρή Ισραηλινή η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά νωρίτερα, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστίνιο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, υπέκυψε στα τραύματά της.

Δύο ακόμη παλαιστινιακές απόπειρες επιθέσεων σημειώθηκαν εντός της ημέρας, η μία με μαχαίρι και η δεύτερη με αυτοκίνητο, στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι οι δράστες των επιθέσεων σκοτώθηκαν.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, το κύμα βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχει προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Χαντάρ Μπουκρίς, Ισραηλινή 20 ετών, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστίνιο κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν. Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επί τόπου από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ το θύμα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

EURONEWS

Ακόμη δύο Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μία νεαρή 16 ετών, σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και Ισραηλινοί πολίτες επενέβησαν για να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με αυτοκίνητο και με μαχαίρι, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Στο πρώτο περιστατικό νότια της Ναμπλούς, η νεαρή Παλαιστίνια, κάτοικος του προσφυγικού καταυλισμού Άσκαρ, που κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει Ισραηλινό, χτυπήθηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε εβραίος έποικος πριν πέσει νεκρή από τα ταυτόχρονα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Αργότερα, Παλαιστίνιος που οδηγούσε ταξί προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητο σε ομάδα Ισραηλινών κοντά στον εβραϊκό οιοκισμό Κφαρ Αντουμίμ. Αποτυγχάνοντας, βγήκε από το αυτοκίνητο και επετέθη με μαχαίρι εναντίον των Ισραηλινών. Ενας πολίτης τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι οι τρεις αυτές επιθέσεις δεν αποτελούν τρομοκρατία που διαπράττεται από οργανώσεις, αλλά από μεμονωμένα άτομα, που υποκινούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι δύσκολο να εμποδισθούν οι κινήσεις τρομοκρατών οπλισμένων με μαχαίρια», είπε, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή