Βόλεϊ: Εύκολες νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 22:37
UPD:22:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με «καθαρές» νίκες προχώρησαν την έκτη αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Α1 Γυναικών, καθώς οι «ερυθρόλευκες» επιβλήθηκαν στη Δραπετσώνα του Πορφύρα με 3-0 και οι «πράσινες» έπαψαν το αήττητο του Άρη με το ίδιο σκορ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας χρειάστηκε 57 λεπτά για να επικρατήσει του «νεοφώτιστου» Πορφύρα, παρά την απουσία της Μαλασάι και τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε μόλις 27 (!) πόντους στην αντίπαλό του, ενώ παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμολογική απώλεια αλλά και χαμένο σετ. 

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ντέρμπι των αήττητων με τον Άρη σε... προπόνηση, καθώς χρειάστηκε μία ώρα και οκτώ λεπτά για να φτάσει στο 3-0, αφού οι «κίτρινες» δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε κανένα σημείο το ρυθμό των γηπεδούχων.

Ενδιαφέρον στον αγώνα υπήρξε μόνο ως το 15-13 του πρώτου σετ, το οποίο μετατράπηκε σε 25-13 (!), με τη διαφορά των δύο ομάδων στην αποτελεσματικότητα της επίθεσης να είναι 48% - 24%. 

Την τρίτη συνεχή νίκη (και δεύτερη σερί εκτός έδρας) πανηγύρισε ο ΑΟ Θήρας, που επικράτησε 3-0 του Μαρκόπουλου στα Μεσόγεια.

Με τις Βίντοβιτς, Γεωργιάδου να οδηγούν την ομάδα της Σαντορίνης επιθετικά και τις Κιγιάκοβα, Αρτακιανού να κρατούν σε υψηλά ποσοστά την υποδοχή, η Θήρα δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τις γηπεδούχες να ελπίζουν.

Την πρώτη νίκη μετά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία πανηγύρισε ο Αίαντας, που επικράτησε σε ένα κρίσιμο ματς για τη μάχη της παραμονής με 3-0 της Ηλιούπολης, η οποία μπαίνει σε περιπέτειες.

Η ομάδα του Ευόσμου μόνο στο πρώτο σετ βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ τις φιλοξενούμενες (14-16) και πιέζοντας στο σερβίς (6 άσους έναντι 2) οδήγησε τις φιλοξενούμενες σε πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση (29%), την ίδια ώρα η ίδια είχε 45%.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις