Σφαιρόπουλος: Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 22:40
UPD:22:41
INTIME SPORTS

«Σκόραραν 24 πόντους κι αυτό ήταν μεγάλο νούμερο. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, βελτιωθήκαμε και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε ως το τέλος. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα» σχολίασε ο Έλληνας προπονητής. 

A- A A+

Η ομάδα του ήταν πολύ «λαβωμένη» αφού έλειπαν παίκτες αναντικατάστατοι στο ρόστερ του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Πρίντεζης, Γιανγκ), στο.... δρόμο έχασε ακόμη έναν (Λοτζέσκι) αλλά οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν το ίδιο ικανοί για να καλύψουν τις απουσίες και να δώσουν την πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Ως εκ τούτου ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είχε κάθε λόγο για να αισθάνεται χαρούμενος αλλά και δικαιωμένος για τη δουλειά του, αφού το εντυπωσιακό επίπεδο ετοιμότητας ακόμη και των παικτών που έρχονται από το «βάθος» του πάγκου αντανακλά στις προπονήσεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε ότι όλοι οι αθλητές του ήταν διακριθέντες, ενώ εστίασε στην πολύ καλή άμυνα της ομάδας και παράλληλα στο νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ της, που όπως είπε ο Έλληνας τεχνικός έχει ακόμη πολύ μέλλον μπροστά του.

«Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα, επειδή σήμερα παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά και αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ της Τσεντεβίτα, ειδικότερα από μακρινή απόσταση. Σκόραραν 24 πόντους κι αυτό ήταν μεγάλο νούμερο. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, βελτιωθήκαμε και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε ως το τέλος. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα» σχολίασε ο Έλληνας προπονητής. 

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον και όπως θα είδατε είχαμε πέντε παίκτες στη 12αδα που είναι έως 21χρονών και τρεις παίκτες 21χρονους στην πεντάδα. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοιο ρόστερ. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Ο Λοτζέσκι έχει ένα πρόβλημα στον Αχίλλειο και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του» πρόσθεσε.  

Για την εμφάνιση του Μάντζαρη υπογράμμισε ότι «είναι παίκτης-κλειδί για εμάς, παίκτης που οργανώνει το παιχνίδι και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αλλά δεν θέλω να μιλήσω μόνο γι’ αυτόν. Γιατί παίκτες όπως ο Χάντερ, ο Αθηναίου, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω σήμερα, οπότε το να μιλήσω μόνο για έναν παίκτη απόψε, μετά από τέτοια εμφάνιση, νομίζω θα είναι άδικο για όλους τους άλλους». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις