Ο Μάντζαρης έπαιζε σαν... Σπανούλης, ο Παπαπέτρου όπως ο Πρίντεζης και ο Χάντερ σαν να ήταν ο Γιανγκ, οπότε η νίκη μέσα στη «Σάλα Ντράζεν Πέτροβιτς» ήρθε φυσιολογικά απέναντι στην Τσεντεβίτα, της οποίας οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 83-70.
Οι «ερυθρόλευκοι» των πολύ μεγάλων απουσιών, αφού εκτός των προαναφερόμενων τραυματιών έχασαν στη διάρκεια του παιχνιδιού με τενοντίτιδα στον δεξιό Αχίλλειο (!) και τον Λοτζέσκι, σημείωσαν την πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες και παραμένουν αφεντικό στον 2ο όμιλο.
Παράλληλα, διέκοψαν το σερί της Τσεντεβίτα που μετρούσε τρεις σερί νίκες, ενώ αν νικήσουν την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ και την Λαμποράλ Κούτσα «καπαρώνουν», ουσιαστικά, την πρώτη θέση.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο στην πρώτη περίοδο, όταν με προβληματική άμυνα και χωρίς αυτοσυγκέντρωση επέτρεψε στους γηπεδούχους να σημειώσουν 24 πόντους σε δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός δεν έδωσε παρά 16, 16 και 14 πόντους στις περιόδους που ακολούθησαν, τη στιγμή που οι παίκτες του έπαιζαν με αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, είχαν την ευστοχία που τους έλειψε στο πρώτο ημίχρονο και μάζευαν τα ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο, όπως αποτυπώθηκε και στη στατιστική (37 - 24), προεξαρχόντων των Χάντερ και Παπαπέτρου που μάζεψαν μαζί 16!
Η νίκη του Ολυμπιακού «χτίστηκε» στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν με επιμέρους σκορ 14-3 προηγήθηκε με 12 πόντους (55-43) και άφησε την Τσεντεβίτα να τον κυνηγά για το υπόλοιπο του αγώνα, με τους Κροάτες να μειώνουν απλά στο -5 τρεις φορές (56-61, 61-66, 64-69) λίγο πριν το 30΄ και στα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά να δέχονται σε εκείνα τα σημεία ισάριθμα τρίποντα - «μαχαιριές» από Αθηναίου, Παπαπέτρου και Μάντζαρη, που δεν τους επέτρεψαν το come back.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Χάντερ με 19 πόντους, ενώ 16 είχε ο Παπαπέτρου, 12 ο Μάντζαρης, 11 ο Αγραβάνης, 9 ο Αθηναίου με 3/3 τρίποντα και 8 ο Στρόμπερι, ενώ από την Τσεντεβίτα, που ξεκίνησε με «βομβαρδισμό» από τα 6,75 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, διακρίθηκε οι Πούλεν (13π.) και Γουάιτ (12).