Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» σκοτώθηκε

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 16:36
UPD:18:41
EPA/ETIENNE LAURENT

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.

A- A A+

Να διαπιστώσει αν μεταξύ των νεκρών υπόπτων τζιχαντιστών ή των συλληφθέντων είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπελχαμίντ Αμπαούντ προσπαθεί η γαλλική αστυνομία, μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί.

EURONEWS

Ο Εισαγγελέας του Παρισιού, μετά την επιχείρηση, που διήρκεσε επτά ώρες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να δοθεί η ταυτότητα των δύο υπόπτων τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν και αυτών που συνελήφθησαν, γιατί ακόμη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης.

Σημειώνεται ότι στους νεκρούς περιλαμβάνεται μία γυναίκα, η οποία, ζωσμένη με εκρηκτικά, ανατινάχθηκε. 

Πηγή που πρόσκειται στις έρευνες είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι ενδέχεται να ήταν εξαδέλφη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» των χτυπημάτων.

Ο 28χρονος Αμπαούντ, Βέλγος πολίτης, με καταγωγή από το Μαρόκο, έχει συνδεθεί με σειρά σχεδίων εξτρεμιστών ισλαμιστών και με προσπάθειες στρατολόγησης ανθρώπων στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια. 

Έχει φωτογραφηθεί στη Συρία και πιστεύεται ότι ήταν σε επαφή με άλλον έναν ύποπτο που διαφεύγει, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Μπραχίμ, είναι ένας από τους επτά καμικάζι που ανατινάχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι με τις αυτοσχέδιες ζώνες με εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους.

Ο άλλος του αδελφός, ο Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο, όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή