Ρωσία: Εντυπωσιακή διάσωση στον πάγο

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 12:44
ODN

Αν και αρχικά οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα παιδιά, τελικά τη λύση έδωσε το χόβερκραφτ.

A- A A+

Στη διάσωση δύο παιδιών, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε κομμάτι πάγου που επέπλεε στον ποταμό Οσινοβάια, προχώρησαν διασώστες κοντά στην πόλη Τσαμπαρόβσκ στη νοτιοανατολική Ρωσία.

Μόλις ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για το περιστατικό επιστράτευσαν ένα ελικόπτερο και ένα χόβερκραφτ, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τα δύο παιδιά, τα οποία είχαν πλέον απομακρυνθεί από τις όχθες του ποταμού.

Αν και αρχικά οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα παιδιά, τελικά τη λύση έδωσε το χόβερκραφτ.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς τους, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να είναι προσεκτικοί, καθώς τα στρώματα πάγου στον ποταμό είναι ακόμη αρκετά λεπτά.

Το Τσαμπαρόβσκ, το οποίο μετρά περίπου 580.000 κατοίκους, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική πόλη στα ανατολικά της χώρας μετά το Βλαδιβοστόκ και απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από τα κινεζικά σύνορα.

Η θερμοκρασία στην περιοχή αυτήν την εποχή κατά μέσο όρο κυμαίνεται στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τον Ιανουάριο πέφτει κατά μέσο όρο στους -23,5 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή