Στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 16:52
A- A A+

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πάβο Λίπονεν, θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο , Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, την Τουρκία.

Στη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσεν, ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Μαρίνους Βίερσμα, ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής, Εμινέ Ποζκούρ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής, Κάρλος Καρνέρο, ο αυστριακός βουλευτής, Κάσπερ Αϊνεμ, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Ιταλικού κόμματος των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Λατσιάνο Βέκι, και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, Φιλίπ Κόρτερι.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα έχει συναντήσεις με Συνδικαλιστικές Ενώσεις και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες.

Το βράδυ, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αγκυρα, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει το Ιδρυμα Φριντριχ Έμπερτ .

Αύριο 13 Οκτωβρίου, στην Αγκυρα, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπτουλάχ Γκιούλ, και θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων του Ντενίζ Μπαικάλ ( CHP) και του Τανσέρ Μπακιρχάν ( DEHAP)

Η Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Τουρκία με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τις επαφές της σε συνέντευξη Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή