Πολιτική
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 16:52

Στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πάβο Λίπονεν, θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο , Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, την Τουρκία.

Στη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσεν, ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Μαρίνους Βίερσμα, ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής, Εμινέ Ποζκούρ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής, Κάρλος Καρνέρο, ο αυστριακός βουλευτής, Κάσπερ Αϊνεμ, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Ιταλικού κόμματος των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Λατσιάνο Βέκι, και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, Φιλίπ Κόρτερι.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα έχει συναντήσεις με Συνδικαλιστικές Ενώσεις και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες.

Το βράδυ, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αγκυρα, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει το Ιδρυμα Φριντριχ Έμπερτ .

Αύριο 13 Οκτωβρίου, στην Αγκυρα, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπτουλάχ Γκιούλ, και θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων του Ντενίζ Μπαικάλ ( CHP) και του Τανσέρ Μπακιρχάν ( DEHAP)

Η Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Τουρκία με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τις επαφές της σε συνέντευξη Τύπου.