Τουλάχιστον 16 ξένοι υπήκοοι νεκροί στις επιθέσεις στο Παρίσι

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 07:44
UPD:15:29
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί είναι μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο Παρίσι.

Ειδικότερα, στους νεκρούς περιλαμβάνονται:

- Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

- Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Ο νέος από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.

- Δύο Πορτογάλοι: ένας άνδρας 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε λόγο και για ένα δεύτερο θύμα πορτογαλικής εθνικότητας, μια γυναίκα γεννημένη στη Γαλλία το 1980 με διπλή υπηκοότητα. Σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

- Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

- Ένας Βρετανός υπήκοος, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, που έκανε επίσης λόγο για Βρετανούς τραυματίες, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

- Δύο νεαρές Τυνήσιες, αδελφές, που ζούσαν η μία στο Παρίσι και η δεύτερη στη Σενεγάλη, διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.

- Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια 20 ετών, η Νοέμι Γκονσάλες, η οποία σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς και βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

- Δύο Χιλιανοί υπήκοοι: μια γυναίκα, η Πατρίσια Σαν Μαρτίν, 55 ετών. «Είναι ανιψιά του πρεσβευτή μας Ρικάρδο Νούνιες», δήλωσε η γερουσιάστρια του σοσιαλιστικού κόμματος της Χιλής Ισαβέλ Αγιέντε. Ένας ακόμη Χιλιανός υπήκοος, ο Λουίς Φελίπε Σότσε Βάγιε, επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Σαντιάγο.

- Δύο Αλγερινοί, μια γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APS, που επικαλέστηκε αλγερινές διπλωματικές πηγές.

- Ένας Μαροκινός υπήκοος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στο πόδι, πάντως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την πρεσβεία του Μαρόκου στο Παρίσι.

- Ενδέχεται μεταξύ των νεκρών να είναι ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας

- Δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, και ο ένας από αυτούς συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή