EURO 2016: Υπέρ της διοργάνωσης στην χώρα της η Γαλλία

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 01:51
UPD:15:26
REUTERS/Carl Recine
A- A A+

Υπέρ της διοργάνωσης της τελικής φάσης του EURO 2016 στο «σπίτι» της τάσσεται η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μετά τις αμφιβολίες που υπάρχουν στην UEFA από την τρομοκρατική επίθεση στην χώρα της Ευρώπης το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ζακ Λαμπέρ, τόνισε με δηλώσεις του ότι η Γαλλία δεν έχει κανένα λόγο να... παραιτηθεί από τη διοργάνωση, ούτε υπάρχει κάποια πληροφόρηση για πιθανή επίθεση στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες.

«Οι κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι, δεν αλλάζουν. Μετά από αυτό που συνέβη είναι λογικό να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας ενόψει των τελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακύρωση του EURO, καθώς έτσι θα ενισχύσουμε την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζακ Λαμπέρ.

Ερωτηθείς για τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν, επισήμανε: «Δε μπορώ να πω για τα μέτρα που θα λάβουμε. Δεν θα δώσουμε δημόσια πληροφορίες  σε αυτούς που μπορούν να μας βλάψουν. Μετά από αυτό που συνέβη μάθαμε πολλά και η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια μας.»

Για το αν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση στα τελικά του ΕURO, ο Λαμπέρ είπε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφόρηση ότι η διοργάνωση βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε όλους. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να γυρίζει στο σπίτι του με ασφάλεια.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις