Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα Πανούση - Μαξίμου

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 02:38
UPD:08:59
SOOC/Nikos Libertas
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
A- A A+

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κόντρα του πρώην αναπληρωτή υπουργoύ Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση με το Μαξίμου την ώρα μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της πενταετούς κρίσης χρέους.

Το προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega και η δημοσιοποίηση τηλεφωνικής συνομιλίας ποινικού κρατούμενου με φυλακισμένο μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης με αναφορές στο όνομα του κ. Πανούση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησε η καταγγελία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι παρότι ζήτησε να παρέμβει στο κανάλι δεν της δόθηκε ο λόγος ενώ από χθες το πρωί η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας κατέθεσαν στην εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν τη διερεύνηση αδικημάτων, όπως παραβίαση απορρήτου, υπεξαγωγή εγγράφου, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κ.α.  Κυβερνητικές πηγές έθεταν χθες δύο ερωτήματα: Γιατί ο κ. Πανούσης δεν αντέδρασε όταν ήταν υπουργός και το κάνει τώρα και γιατί έχει στη διάθεσή του απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία όπως ισχυρίζονται δίνει στα ΜΜΕ.

Ο κ. Πανούσης, με γραπτή του δήλωση, απάντησε με ένα δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγω για  «νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός, φαντάζομαι με τις ευλογίες των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)» για να επανέλθει η κυβέρνηση εκφράζοντας την απορία της γιατί «ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων».

Μάλιστα στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε μέλη της κυβέρνησης τα οποία δεν κατονομάζει κάνοντας λόγο για «σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά)», σημειώνοντας πως είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό «Ή θ’ απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των ‘‘Αριστερών του τίποτα....’’ ή θα χαθεί μαζί τους» καταλήγοντας με το ρεφρέν από το γνωστό τραγούδι του Γ. Αγγελάκα «Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ»!

Το θέμα είχε και ουρές με την αντιπολίτευση να εγείρει ερωτήματα για την απομάκρυνση του επικεφαλής της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας Σταύρου Σταυρόπουλου, ενώ Ν. Τόσκας και Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξαν βαρύτατους υπαινιγμούς στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το ενδιαφέρον τώρα όλων στρέφεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης 18 Νοεμβρίου όπου έχει κλιθεί ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης με τα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης «είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή