Ν. Παρασκευόπουλος: H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, αλλά δεν εκβιάζεται

Απορρίπτει ο υπουργός Δικαιοσύνης τα περί συζήτησης με άλλους παράγοντες για νομοθετήματα
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 10:26
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

A- A A+

H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης και του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση και τις αποκαλύψεις για συνομιλίες στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο υπουργός απέρριψε τα περί συζήτησης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων για τα νομοθετήματα, ενώ ερωτηθείς για τον Πάνο Λάμπρου διευκρίνισε ότι δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα να γίνεται μια διαπραγμάτευση με τη μορφή παζαριού - την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει - κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά.

Έντονες επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ

Πάντως, έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Όπως υποστήριξε, οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Αναπληρωτή κ. Πανούση εκθέτουν σοβαρά την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι «συνομιλίες πρώην συνεργάτη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου με έγκλειστους τρομοκράτες έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενώ ο Υπουργός θεωρεί αυτήν την πρακτική "θεμιτή"».

Ταυτόχρονα, σημείωσε, για έκτη συνεχή μέρα παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες «της άνανδρης και φασιστικής επίθεσης εναντίον του Βουλευτή κ. Κουμουτσάκου και ο αρμόδιος Υπουργός αρκείται σε αμήχανες διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια των ερευνών».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, στη χώρα υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας και λειτουργίας ευαίσθητων υπηρεσιών του κράτους.

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή για πράξεις και παραλείψεις του Υπουργού του στα υπό εξέταση θέματα καθώς και για την καταγγελθείσα από τον κ. Πανούση εμπλοκή βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με άτομα του χώρου της τρομοκρατίας» κατέληξε.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή