Προσπάθεια σπίλωσης του καταγγέλλει ο Π. Λάμπρου

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 23:17
UPD:23:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος - εμπλέκοντάς με σε σενάρια “φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης”, δήλωσε ο Πάνος Λάμπρου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για προσπάθεια σπίλωσής του, αλλά και «απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων του για τα δικαιώματα των κρατουμένων», κάνει λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου κατηγορεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για επιχείρηση συκοφάντησής του, «προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού».

«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λάμπρου.

Όπως σημειώνει, όταν του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησε υποχρέωσή του.

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων - και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων». 

«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος - εμπλέκοντάς με σε σενάρια “φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης”. Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Λάμπρου σημειώνει ότι ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή