Ν. Παρασκευόπουλος για Γ. Πανούση: Πλέον τον λόγο έχουν οι αρχές

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 13:42
UPD:15:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Έχω γίνει αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων τα οποία δεν με έφεραν σε ανησυχία. Έχω εξάλλου φύλαξη και ο ρόλος μου είναι να συνεχίσω να κάνω τη δουλεία μου. Τόσο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω του αντικειμένου τους είναι σε επαφή με τον κίνδυνο», είπε ο υπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

«Με βάση όσα διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά.. Το ευτύχημα είναι ότι μετά  την προτροπή της κυβέρνησης  απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές οι οποίες θα διερευνήσουν  το θέμα», είπε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

ΕΡΤ1

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του πρώην Υπουργού στο πρόσωπό του είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι σε μια ιστοσελίδα είχε αναφερθεί ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές με βίαιο τρόπο. Ο κ. Πανουσης δήλωσε ότι δεν έχει δώσει τέτοια εντολή, αλλά "άλλοι που κρύβονται". Ένιωσα ότι φωτογραφίζομαι από αυτή τη δήλωσή του και απάντησα ότι σε καμία περίπτωση δεν έχω τη δυνατότητα να δίνω εντολές εγώ στην αστυνομία, αλλά ο αρμόδιος υπουργός. Γενικά είχαμε διαφωνίες, όμως είχαμε μια καλή συνεργασία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές και πως έχει στοχοποιηθεί με διάφορα μηνύματα.

«Έχω γίνει αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων τα οποία δεν με έφεραν σε ανησυχία. Έχω εξάλλου φύλαξη και ο ρόλος μου είναι να συνεχίσω να κάνω τη δουλεία μου. Τόσο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω του αντικειμένου τους είναι σε επαφή με τον κίνδυνο», είπε ο υπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου.

ΕΡΤ1

Υποστήριξε ακόμη ότι «ο κ. Πανούσης δεν έκανε αναφορές σε πρόσωπα και περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο. Είναι υπουργεία και τα δύο που διαχειρίζονται τέτοια θέματα ασφάλειας. Έχω επιλέξει να ενημερώνω αρμοδίως και εκείνους που έχουν την ευθύνη ή μπορούν να ασκήσουν δίωξη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ως προς τον ισχυρισμό του κ. Πανούση ότι οι απειλές σχετίζονται με την μη συμπερίληψη σε νομοσχέδιο συγκεκριμένης διάταξης που ευνοεί κρατούμενους για τρομοκρατία ( σ σ Ξηρός) ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως «δεν θυμάμαι να είχα διαφωνήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Πανούση».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή