Κ. Καραμανλής: «Ούτε τα βρήκαμε με τα συμφέροντα, ούτε θα τα βρούμε»

Ν. Κωνσταντόπουλος: «Η διαφθορά καλπάζει και η διαπλοκή καγχάζει και υμείς άδομεν»
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 13:13
UPD:13:37

A- A A+

«Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους και η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς είναι μηδενική», τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης.

«Ούτε τα βρήκαμε με τα συμφέροντα, ούτε θα τα βρούμε», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σημείωσε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όπως είπε ο κ.Καραμανλής, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι αμετάκλητη.

Ο κ.Καραμανλής κάλεσε όλους σε συστράτευση κατά της διαπλοκής, υπογραμμίζοντας πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που εξέθρεψε το παρελθόν. Οι δεσμεύσεις, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ισχύουν στο ακέραιο.

«Η διαφθορά καλπάζει και η διαπλοκή καγχάζει και υμείς άδομεν», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Καμία κυβέρνηση δεν σώθηκε από τη στήριξη των ΜΜΕ (…)και εσάς αύριο θα σας πολεμήσουν», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

Επίσης ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, για τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής λιγνίτη στη Μεσσηνία. Ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λάβει σχετικές αποφάσεις για τη δημιουργία του έργου αυτού πριν αποφανθεί η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αναφέρθηκε σε προχθεσινή απόφαση της PAE που απέρριπτε την πρόταση για την συγκεκριμένη επένδυση, επιμαίνοντας ιδιαίτερα στην νομιμότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή