Πολιτική
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 13:13

Κ. Καραμανλής: «Ούτε τα βρήκαμε με τα συμφέροντα, ούτε θα τα βρούμε»

«Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους και η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς είναι μηδενική», τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

«Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους και η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς είναι μηδενική», τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης.

«Ούτε τα βρήκαμε με τα συμφέροντα, ούτε θα τα βρούμε», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σημείωσε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όπως είπε ο κ.Καραμανλής, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι αμετάκλητη.

Ο κ.Καραμανλής κάλεσε όλους σε συστράτευση κατά της διαπλοκής, υπογραμμίζοντας πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που εξέθρεψε το παρελθόν. Οι δεσμεύσεις, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ισχύουν στο ακέραιο.

«Η διαφθορά καλπάζει και η διαπλοκή καγχάζει και υμείς άδομεν», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Καμία κυβέρνηση δεν σώθηκε από τη στήριξη των ΜΜΕ (…)και εσάς αύριο θα σας πολεμήσουν», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

Επίσης ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, για τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής λιγνίτη στη Μεσσηνία. Ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λάβει σχετικές αποφάσεις για τη δημιουργία του έργου αυτού πριν αποφανθεί η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αναφέρθηκε σε προχθεσινή απόφαση της PAE που απέρριπτε την πρόταση για την συγκεκριμένη επένδυση, επιμαίνοντας ιδιαίτερα στην νομιμότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.