Στη Λέσβο για το προσφυγικό σήμερα Τσίπρας και Σουλτς

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:45
UPD:10:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

«Αντιμέτωποι» με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ αναμένεται να βρεθούν σήμερα στη Λέσβο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μια εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη κατά την επίσκεψη στο νησί του κ. Τσίπρα με τον Αυστριακό καγκελάριο ένα μήνα πριν, όταν πρόσφυγες και μετανάστες είχαν αναχωρήσει με τα πλοία για Πειραιά. Ήταν μια κίνηση που είχε τότε επικριθεί και εντός του ΣΥΡΙΖΑ αφού πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για επιχείρηση  εξωραϊσμού μιας πολύ δύσκολης πραγματικότητας.

Όμως αυτή τη φορά τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να φανεί στο πραγματικό του μέγεθος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, με το Μαξίμου να έχει ήδη ζητήσει, διά του Πρωθυπουργού, τη χαλάρωση  μέτρων όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και οι πλειστηριασμοί.

Και στα δύο και παρά τις θετικές αναφορές του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ η Κομισιόν, διά του αρμόδιου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, έστειλε  χθες το μήνυμα ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να χαλαρώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή