Ν.Δ.: Κορυφώνεται η «μάχη» για την αρχηγία

Αιχμές από Κυρ. Μητσοτάκη και Απ. Τζιτζικώστα κατά του Ευ. Μεϊμαράκη
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:18
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ξεχωριστές δηλώσεις τους τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και Απόστολος Τζιτζικώστας κλιμάκωσαν χθες την κριτική τους κατά της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη παρουσιάζοντάς τον ως «επιλογή ήττας» λόγω της ευρείας ήττας που υπέστη η Ν.Δ. στις εκλογές, αλλά και των χειρισμών του στο θέμα της ανανέωσης του κόμματος (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου|
[email protected]

Αδυναμία στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να επαναφέρει τη Ν.Δ. σε εκλογικές επιτυχίες καταλογίζουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, προεξοφλώντας μάλιστα ότι ενδεχόμενη επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές θα συνδεθεί με νέα «ήττα» του κόμματος.

Με ξεχωριστές δηλώσεις τους τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τζιτζικώστας κλιμάκωσαν χθες την κριτική τους κατά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη παρουσιάζοντάς τον ως «επιλογή ήττας» λόγω της ευρείας ήττας που υπέστη η Ν.Δ. στις εκλογές, αλλά και των χειρισμών του στο θέμα της ανανέωσης του κόμματος. «Σίγουρα υπάρχει ένας υποψήφιος, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια στρατηγική ήττας για τη Ν.Δ. και αποτελεί βέβαιη συνταγή για να μη διασφαλιστεί η ενότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε, αντίθετα, ότι ο ίδιος αν εκλεγεί θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος και θα ανατρέψει τους μηχανισμούς. Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε όμως και στο ζήτημα του debate με αιχμηρές δηλώσεις κατά του κ. Μεϊμαράκη που διαφωνεί με τη διεξαγωγή του. «Στα νεκροταφεία μόνο δεν συζητάνε οι άνθρωποι. Επιμένω στο δημόσιο διάλογο» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κ. Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας» είχε δηλώσει νωρίτερα από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι η Ν.Δ. πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά την επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη καθώς τον θεωρεί «μεταβατική λύση». Ο κ. Τζιτζικώστας αντέκρουσε επίσης τις αιτιάσεις περί σύνδεσης της υποψηφιότητάς του με τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν εκφράζω πολιτικά υποσύνολα της παράταξης» ανέφερε.

Ο έτερος υποψήφιος του κόμματος, Aδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε χθες το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής εγγυήθηκε ότι θα κρατήσει στάση απόλυτης ουδετερότητας προτάσσοντας την ενότητα της παράταξης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε αγωνία για το μέλλον του τόπου, ενώ ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό μιλώντας για «χαμένες θυσίες» των πολιτών.

Στήριξη στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη παρέσχε πάντως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος μετείχε στο παρελθόν στον στενό κύκλο των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή