Ν.Δ.: Νέα αντίθεση επί της διαδικασίας

Ο Ευ. Μεϊμαράκης θέτει θέμα «νόθευσης» του εκλογικού αποτελέσματος
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 08:14
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου του κόμματος και αναφέρθηκε ανοικτά στον κίνδυνο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
 [email protected]

Θρυαλλίδα εξελίξεων στην ήδη σπαρασσόμενη Ν.Δ. άναψε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκφράζοντας δημοσίως την αντίθεσή του στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο να συμμετάσχουν στις εκλογές πρόσωπα από άλλους μηχανισμούς.

O κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου του κόμματος και αναφέρθηκε ανοικτά στον κίνδυνο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος. «Δεν είναι δυνατό ο κάθε νεοδημοκράτης που έχει σταθεί στο κόμμα στις ήττες, στις λύπες και έχει δώσει αγώνες να εξισώνεται με τον κάθε περαστικό που μπορεί να είναι μηχανισμός και να έλθει επί τούτου, για να επιλέξει τον αρχηγό τον δικό μας» είπε, αφήνοντας ανοικτό να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν να προστεθούν στις προειδοποιήσεις του έτερου υποψήφιου Αδωνι Γεωργιάδη, ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. ενδέχεται να αμφισβητηθεί από την πρώτη μέρα της εκλογής του σε περίπτωση που δεν υπάρξει μαζική συμμετοχή στην ανοικτή διαδικασία. Χθες πάντως το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα παρουσίασε στοιχεία που αποδομούν τον ισχυρισμό περί αδυναμίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να αναδειχτεί πρωθυπουργός λόγω συνταγματικού κωλύματος.

Συγκεκριμένα, παρέπεμψαν σε σχετικό άρθρο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου υπό τον τίτλο: «Πρωθυπουργός μπορεί να γίνει και μη βουλευτής». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε, πάντως, μήνυμα ενότητας στη Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Εν τω μεταξύ, χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος αποφάσισε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή