Κόντρα Σκανδαλίδη - ΥΠΕΣΔΔΑ για το πόρισμα σχετικά με το πρόγραμμα «Πολιτεία»

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 17:53
A- A A+

Για «καθαρή πράξη αντιπερισπασμού» έκανε λόγο ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση πορίσματος από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το πρόγραμμα «Πολιτεία» http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/17/1108728.htm .

Όπως παρατήρησε ο κ. Σκανδαλίδης, «την Κυριακή, η εφημερίδα "το Βήμα", δημοσίευσε τα σημερινά σκάνδαλα του προγράμματος «Πολιτεία», τα οποία είναι πραγματικά. Η κυβέρνηση την επόμενη μέρα έσπευσε να στείλει ένα πόρισμα, που ζυμώνεται 18 μήνες, με παρατυπίες στον εισαγγελέα. Είναι καθαρή πράξη αντιπερισπασμού», σημείωσε.

Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε επίσης πως ο επικεφαλής του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ που διενήργησε τον έλεγχο, στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Τόσο σέβεται τους θεσμούς, που έβαλε επικεφαλής του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ υπάλληλο που ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ».

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα με τις ευχετήριες κάρτες λέγοντας οτι «όλοι οι υπουργοί στέλνουν ευχετήριες κάρτες σε όλους τους φορείς του “Πολιτεία”, από χρήματα του “Πολιτεία”, που είναι χρήματα εθνικά και όχι κοινοτικά». «Φαντάζομαι», συνέχισε, «ότι η κυβέρνηση της σεμνότητας και ταπεινότητας δεν στέλνει τις γιορτές ευχετήριες κάρτες στους θεσμούς και τους φορείς, με τους οποίους έχει σχέση και συνεργάζεται».

Και ο κ. Σκανδαλίδης κατέληξε: «Ευτυχώς ο εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του. Ευτυχώς για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη. Ας μη νομίζουν όμως ότι οι συμψηφισμοί θα τους αναδείξουν αθώες περιστερές».

Σε απάντηση των δηλώσεων Σκανδαλίδη, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών εκδοθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται οτι «και οι νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Σκανδαλίδη, ως προς το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το Πρόγραμμα “Πολιτεία”, κινούνται μεταξύ προφανούς αμηχανίας, πρωτοφανούς αγνοίας και ενδεικτικής υποκρισίας».

«Δεν γνωρίζει ο επί τόσα χρόνια υπουργός ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Σκανδαλίδης τη λειτουργία του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.; Δεν γνωρίζει, π.χ., ότι ο έλεγχος αυτός γίνεται από τα δικά του όργανα, που έχουν την ανάλογη θεσμικώς κατοχυρωμένη ανεξαρτησία, και όχι από τον επικεφαλής Ειδικό Γραμματέα; Και δεν γνωρίζει επίσης πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει ένας τέτοιος έλεγχος;», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει: «Πώς, λοιπόν, συνδέει την έκδοση του Πορίσματος με ένα δημοσίευμα, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας μία, μόλις, ημέρα πριν; Περίεργη, λοιπόν, αυτή η σύνδεση εκ μέρους του κ. Σκανδαλίδη, εκτός εάν ξέρει κάτι παραπάνω για το εν λόγω δημοσίευμα και το χρόνο που έγινε. Εν πάση περιπτώσει διευκρινίζεται στον κ. Σκανδαλίδη ότι ο έλεγχος αυτός διήρκεσε επί πολλούς μήνες και - έστω κι αν αυτό είναι εκ περισσού - διενεργήθηκε από Επιθεωρητές που υπηρετούν εδώ και χρόνια στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και δεν μπήκαν στο Σώμα επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης».

Τέλος, ως προς τις πολιτικές "αιχμές" του κ. Σκανδαλίδη προς το πρόσωπο του Ειδικού Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. κ. Λάμπρου Γεωργακόπουλου, πέραν του ότι του υπενθυμίζεται ότι τον έλεγχο δεν τον έκανε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καλείται να αναλογιστεί :

«- Ποιός ήταν επί των ημερών του ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., ποιά ιδιότητα είχε και ποιούς δεσμούς με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

- Αγνοεί ότι ο κ. Γεωργακόπουλος έχει τουλάχιστον διατελέσει, επί χρόνια, δικαστικός λειτουργός της Διοικητικής Δικαιοσύνης με άμεμπτο ήθος και υψηλό κύρος, το οποίο επί σειρά ετών τιμήθηκε από τους συναδέλφους του;

- Ας συγκρίνει ο κ. Σκανδαλίδης τις δύο επιλογές και ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή