Μ. Γιαννάκου: Από τις 28 χώρες της Ε.Ε., μόλις οι οκτώ συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Τι είπε για την εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ.
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 11:44
UPD:11:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η πρώην ευρωβουλευτής εξέφρασε παράλληλα, την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράκτης του Έβρου και ταυτόχρονα να κατασκευαστούν φράκτες από άλλες χώρες της Ευρώπης.

A- A A+

Τη δυσφορία της για το γεγονός ότι από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού συμμετέχουν μόλις οι οκτώ, εξέφρασε η πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός της Ν.Δ., Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το βάρος να έχει περιέλθει μόνο σε 8 χώρες» τόνισε και επικαλέστηκε διάφορες χώρες, όπως η Ισπανία, οι οποίες δεν έχουν υποδεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκου, μόνο αν όλες οι χώρες της Ευρώπης αναλάβουν συγκεκριμένο ποσοστό ευθύνης θα εκλείψει ο κίνδυνος να αναδυθούν δυνάμεις αντίδρασης και ακροδεξιά καθεστώτα.

Η πρώην ευρωβουλευτής εξέφρασε παράλληλα, την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράκτης του Έβρου και ταυτόχρονα να κατασκευαστούν φράκτες από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά με τα αίτια έλευσης των προσφύγων στην Ε.Ε., εξήγησε ότι η Ευρώπη λόγω της ειρήνης, της ευημερίας και του κοινωνικού μοντέλου ανάπτυξης, τα τελευταία 60 χρόνια, είναι ελκυστική για όσους εγκαταλείπουν τις χώρες τους. Πάντως, διερωτήθηκε, αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν «να λύσουν τα προβλήματα όλου του κόσμου».

Αναφορά έκανε και στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ότι από το 2010 είχε διατυπώσει ενστάσεις με την ψηφοφορία από τη βάση και τόνισε ότι η παράταξη οδηγείται σε αλλαγή ηγεσίας χωρίς να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Καταλήγοντας, η κ. Γιαννάκου υπενθύμισε ότι «τα τελευταία χρόνια η εσωτερική δημοκρατία στη ΝΔ ήταν ανύπαρκτη» και υπογράμμισε ότι χωρίς να κάνει κανέναν υπαινιγμό για τα πρόσωπα ο τόπος χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό - δημοκρατικό κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή