Προσφυγικό: Ξεκινά η ενημέρωση των κομμάτων από τον Γ. Μουζάλα

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 12:57
UPD:13:13
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

A- A A+

Επαφές με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων ξεκινάει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το προσφυγικό. 

Σήμερα ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και αμέσως μετά με τον γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

Στις επαφές του ο αναπληρωτής υπουργός θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της πρόσφατης άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στόχος είναι να υπάρξουν συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεννόηση.

Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η καθαρή νίκη του Ερντογάν καθιστά την Τουρκία πιο ισχυρό διαπραγματευτή απέναντι στην Ευρώπη, στο θέμα της επίλυσης του προσφυγικού.

«Φοβάμαι ότι τον κάνει και πιο ισχυρό διαπραγματευτή» ανέφερε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία θα επηρεάσουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από το να γίνεται η διαλογή των προσφύγων στο έδαφος της Τουρκίας. «Αυτό δεν το λέω υποτιμητικά για την Τουρκία. Επαναλαμβάνω κάθε φορά, αυτό δεν είναι κατηγορία. Οφείλει κανείς να τρέφει ένα σεβασμό για μια χώρα που κρατάει 3 με 3,5 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες. Πρέπει όμως να διευθετηθεί το πρόβλημα των θανάτων στο Αιγαίο, των προσφυγικών ροών στην πηγή του. Δηλαδή στην Τουρκία, την Ιορδανία, το Λίβανο», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο φράκτης στον Έβρο είπε ότι ιδεολογικά και πρακτικά είναι μια σωστή προσέγγιση, αλλά, τόνισε, ότι πρακτικά λείπουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. «Είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται συνέχεια στο τραπέζι, όταν συζητάμε το προσφυγικό. Σε αυτή τη φάση λείπουν οι προϋποθέσεις», συνέχισε. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή