Οκτώ στα οκτώ ο Ολυμπιακός

Νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 17:21
UPD:17:24
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Περιστέρι με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάκσιμιρ», τέσσερα 24ωρα νωρίτερα.
A- A A+

Ούτε στο Περιστέρι σταμάτησε ο Ολυμπιακός. Με δύο γκολ του Αλμπέρτο Μποτία οι «ερυθρόλευκοι« νίκησαν με 2-1 τον Ατρόμητο, έκαναν το 8Χ8 στο ξεκίνημα της περιόδου, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Μετά από 3 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2012 και το 1-0 με το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ, επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός εναντίον του Ατρόμητου στο γήπεδο της αθηναϊκής ομάδας, καθώς πέρυσι και πρόπερσι δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» (0-0 και 0-1).

Για το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου η σημερινή ήταν η 3η εντός έδρας ήττα στα 4 ματς που έχουν δώσει από το ξεκίνημα της περιόδου, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά.  

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Περιστέρι με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάκσιμιρ», τέσσερα 24ωρα νωρίτερα.

Σε αντίθεση, όμως, με την αναμέτρηση του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος χωρίς ενέργεια, έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους και σε 47 λεπτά που διήρκησε το ημίχρονο απείλησαν μόνο μία φορά με την κεφαλιά του Ιντέγε (άουτ) στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησαν κενούς χώρους στον αντίπαλό τουςς, ενώ η κίνηση του Γρηγορίου να βάλει τον Γοδόι πάνω στον Φορτούνη αποδείχθηκε...ματ, με τον Αργεντινό να γίνεται «σκιά» του διεθνούς μέσου και να μην του επιτρέπει να φανεί καθόλου.

Ο Ατρόμητος, μάλιστα, που στο μεγαλύτερο διάστημα περίμενε τον Ολυμπιακό κάτω από τη μεσαία γραμμή έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 39΄, μετά τη γυριστή κεφαλιά του Λε Ταλέλ στο δεύτερο δοκάρι και το σουτ του Γοδόι, που ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε μεγάλη επέμβαση.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός. Απείλησε δύο φορές με τον Σεμπά, αρχικά με το σουτ του Βραζιλιάνου να διώχνει δύσκολα ο Γκορμπούνοφ, ενώ στο 58΄ μετά από το νέο σουτ που επιχείρησε κι αφού η μπάλα βρήκε στον Λαζαρίδη, στη συνέχεια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 59΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά από το κόρνερ του Πάρντο, ενώ 5 λεπτά μετά και πάλι από «στημένη» φάση, αυτή την φορά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Μποτία βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση των αμυντικών του Ατρόμητου με νέα κεφαλιά σε άδεια εστία πέτυχε το 2-0 (4ο γκολ σε 5 ματς για τον Ισπανό).

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 75΄ με το σουτ του Μίλος Στόιτσεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ξαναμπήκαν στο ματς (1-2). Στο 78΄ απείλησαν με την ισοφάριση, αλλά το γύρισμα του Μαρσελίνιο προς τον Λε Ταλέκ δε βρήκε τον Γάλλο που ήταν... φάτσα με το άδειο τέρμα.

Στο 85΄ ο Ρομπέρτο έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μίλος Στόιτσεφ, στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων για να ισοφαρίσουν.    

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις