Ρουσόπουλος: «Δεν μπορούμε να ακολουθούμε ισοπεδωτική λογική»

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2005 15:50
UPD:15:54
A- A A+

«Δεν μπορούμε να ακολουθούμε μια ισοπεδωτική λογική. «Κάθε περίπτωση κρίνεται χωριστά. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να κατηγορούμε τον υφυπουργό που κάλεσε τη Δικαιοσύνη για να καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας. Πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Εμείς, όταν υπάρχει κάποια βάσιμη υπόνοια, δρούμε και αντιδρούμε». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την παρατήρηση ότι «μια σειρά κυβερνητικών στελεχών βρέθηκαν να ενέχονται σε υποθέσεις που τους οδήγησαν σε παραιτήσεις».

Ερωτηθείς εξάλλου, για την αυστηρότητα που επεδείχθη προς τον κ. Πολύζο μολονότι τα μετέπειτα γεγονότα απέδειξαν ότι ευσταθούσαν οι δηλώσεις του (περί «διαφθοράς σε όλα τα κόμματα»), ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι οι καταγγελίες «πρέπει να είναι συγκεκριμένες και όχι γενικές και αόριστες».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραίτησης του υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Ν. Γερασίμου και την έμμεση υπαγόρευσή της από την πολιτική ηγεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε πως για λόγους ηθικής τάξης ο κ.Γερασίμου θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή του» και στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ.Γερασίμου επικοινώνησε νωρίς τα ξημερώματα με τον υπουργό κ.Π.Παναγιωτόπουλο.

Τέλος, σε ερωτήσεις για το πρόσφατο επεισόδιο δωροδοκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χαρακτηριστικά πως «δεν κυκλοφορεί κάθε καλοσυνάτη ελληνίδα νοικοκυρά, κουβαλώντας κασετόφωνα για να ηχογραφεί τις συνομιλίες της.» Σε ερώτηση εξάλλου για το κατά πόσο υπήρχε η πρόθεση να «στηθεί ένα σκηνικό σε βάρος των δημοσιογράφων» με την αποκάλυψη του συγκεκριμένου επεισοδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε «κατηγορηματικά» και «μετά βδελυγμίας» τη συγκεκριμένη σκέψη, ενώ υπενθύμισε ότι «η δράση της συγκεκριμένης κυρίας δεν άρχισε και τέλειωσε εκείνη τη μέρα». «Καθένας», είπε, «κρίνεται από τη συνολική του δράση. Πώς κυκλοφορούσε αυτή η κυρία και έλεγε ότι μαγνητοφωνεί διαφόρους με τους οποίους συνομιλέι λ.χ. στον ΟΑΕΔ; Είναι αυτή μία πράξη που συνηθίζουν να κάνουν οι έλληνες πολίτες; Για τους λόγους αυτούς είπα το Σάβατο ότι εγείρονται διάφορα ερωτήματα, για τα οποία θα υπάρξουν απαντήσεις αφού η υπόθεση έχει λάβει την άγουσα της Δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή